Bosch deschide doua noi centre de productie in Romania

vezi galeria foto

La inceputul lui 2013, Bosch avea 1400 de angajati in Romania. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui la cresterea acestui numar, care va ajunge la peste 2000 de angajati la finalul lui 2013.


 

O noua fabrica de componente auto la Cluj

Grupul Bosch va inaugura la Cluj un nou centru de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati electronice de comanda pentru autovehicule. Pana la finalul lui 2013 sunt prevazute investitii de 77 milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafata de circa 38.000 mp. Aici vor lucra 300 oameni pana la finalul anului, jumatate dintre ei fiind deja angajati si efectueaza in prezent un stagiu de pregatire la Bosch.

Alte 300 de noi locuri de munca la Blaj


Fabrica din Blaj a fost extinsa semnificativ, iar lucrarile aferente şi investitiile în utilajele de productie au însumat circa 50 de milioane de euro. Începand cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricati senzori de turatie pentru sistemele de control al şasiului, dedicati industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP. Pe o suprafata de 50.000 de metri patrati vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca, numarul angajatilor Bosch de la Blaj ajungand în total la 900. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth, a produs aici pana in prezent tehnologie liniara folosita în ingineria mecanica. La începutul anului 2013 in cadrul fabricii din Blaj activau circa 570 de persoane.


 

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE