Bucuresti-Brasov în 2 ore: e oare posibil? Da! Dar cu trenul…

Autostrada Bucuresti-Brasov se lasă în continuare așteptată, dar Ministerul Transporturilor pregătește o altă soluție care să scurteze semnificativ durata călătoriei: transportul multimodal. Pe scurt, mașinile vor fi încărcate pe vagoane de cale ferată, în timp ce pasagerii se vor relaxa la vagonul restaurant.

Portivit unui proiect aflat în discuție la Ministerul Transporturilor, mașinile vor fi transportate în vagoane speciale, iar pasagerii acestora vor putea petrece timpul în condiții de confort în vagoanele de călători. Aceștia vor scăpa astfel de nervi și orele petrecute în traficul infernal de pe Valea Prahovei. Mai rămâne o singură problemă de rezolvat: realizarea rampelor pentru încărcare-descărcare la București și la Brașov. Pentru acestea urmează să se lanseze o licitație în curând.

În prezent, cel mai rapid tren de persoane parcurge distanţa Bucuresti-Brasov în 2 ore şi 20 de minute.

via |  Capital.ro

    siby says:

    E bine ca am descoperit acest mod de a transporta autoturismele. Sistemul functioneaza in vestul si centrul Europei de vreo 30 de ani si cu mare succes dar pe rutele mai lungi de 400-500 km, altfel nu este prea rentabil, timpii de asteptare pentru incarcarea si descarcarea masinilor fiind destul de lungi (cca 60-90 min. inainte de plecarea trenului ptr. ca apoi vagoanele sa fie atasate garniturii normale). Este un inceput dar sunt curios ce preturi vor practica cei de la CFR

Adaugă un comentariu