Bucureștiul va beneficia în 2023 de finanțare de la Primărie pentru materializarea unor proiecte de infrestructură. Care anume?

Nu sunt puține zonele în care infrastructura bucureșteană se dovedește insuficientă pentru preluarea debitului actual de trafic rutier. Blocajele curente de pe străzile Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea și circulația lentă de pe bulevardul Nicolae Grigorescu sunt vizate pentru 2023 de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Din acest motiv, Nicușor Dan a propus bugetele de 65 de milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, 55 de milioane de lei pentru finalizarea pasajului Doamna Ghica și 14 milioane de lei pentru etapa a doua din străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu (mai precis, lărgirea străzii Iuliu Hațeganu pe porțiunea dinspre Institutul de Medicină Legală.

Pentru reabilitarea unor linii de tramvai sunt prevăzuți alți 65 de milioane de lei. Este vizată reabilitarea a 55 de kilometri de linii de tramvai de pe întreaga suprafață a Capitalei. În urma fazei de dezbatere publică, propunerile lui Nicușor Dan vor fi discutate în Consiliul General, prilej cu care consilierii vor putea să formuleze și să depună amendamente.

Adaugă un comentariu