Bugatti Chiron din LEGO: Merge cu 20 km/h

Lego a construit un Chiron din piese Lego Technic. Modelul este la scară 1:1 și este funcțional!

Danezii au avut nevoie de peste 13.400 de ore de lucru pentru a finaliza acest proiect și rezultatul cântărește 1.5 tone. Contrar aparențelor, modelul nu folosește pic de adeziv, fiind utilizat doar sistemul de fixare al companiei daneze, respectiv pinii cărămizilor din plastic.

Lego a colaborat cu Bugatti pentru acest proiect și francezii l-au primit pe pista Ehra Lessien din Germania pentru a-l testa. La volan s-a urcat Andy Wallace, pilotul oficial de teste al companiei Bugatti.

Citește și:

Rovinieta 2018: Cine sunt cei care nu trebuie să o plătească?

Video: Un şofer merge pe contrasens pe noua autostradă Aiud-Turda

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

 

Motorul său este semnat tot de Lego și include peste 2.400 de unități de propulsie din gama Lego Technic. Dezvoltă un total de 5.3 cai putere și 92 Nm din cele 8.000 de piese ale motorizării. Evident, este integral electric, Lego neavând propulsoare cu ardere internă.

Modelul a reușit să depășească viteza de 20 km/h, un rezultat impresionant pentru o mașină făcută din piese Lego și motorizată tot cu elemente Lego Technic. Fanii Formulei 1 vor putea vedea acest model în cadrul unei expoziții speciale de la Monza, derulată în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei.

Adaugă un comentariu