Un șofer le-a prezentat polițiștilor buletinul și a fost amendat cu 4.000 de lei. Ce era în neregulă cu actul de identitate

Un șofer în vârstă de 47 de ani a fost amendat săptămâna aceasta cu 3.885 de lei, după ce agenții de la Poliția Locală au constatat că parcase neregulamentar. Totuși, sancțiunea uriașă nu a fost aplicată doar pentru această abatere de la Codul Rutier, ci mai ales din cauza buletinului pe care bărbatul l-a prezentat.

Citește și

Fanii Dacia sunt UIMIŢI: iată ce motor NOU primeşte Duster! Va fi mai ieftin?

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Anunțul care a stârnit hohote de râs. Cum vinde un bucureștean un Logan care nu a fost taxi’

La cererea polițiștilor, bărbatul le-a înmânat o carte de identitate falsă, care îl descria pe posesor drept un „născut viu din Ducatul lui Glad’. În partea superioară a buletinului scria „Act identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu’, un tip de document neoficial folosit în cadrul comunității de așa-ziși „suverani’.

Adepții acestei ideologii insistă să li se elibereze acte de identitate fără CNP, deoarece – spun ei – codul numeric personal îi transformă într-o proprietate a statului.

Potrivit polițiștilor locali, este a șasea oară anul acesta când bărbatul staționează neregulamentar în centrul orașului Timișoara.

Acesta a încercat să scape de sancțiuni în momentul în care a fost depistat de polițiștii locali legitimându-se cu un «Act de identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu», care prezintă fotografie, dar nu are datele de identificare reale. Cel în cauză a fost însă identificat și sancționat atât conform OUG 195/2002 pentru staționare în locuri interzise, cât și conform Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, adunând sancțiuni în valoare de 3.885 lei‘, precizează un comunicat oficial emis de Poliția Locală Timișoara.

 

Citește și:

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Fanii Dacia sunt UIMIŢI: iată ce motor NOU primeşte Duster! Va fi mai ieftin?

Anunțul care a stârnit hohote de râs. Cum vinde un bucureștean un Logan care nu a fost taxi’

Acest număr de înmatriculare este INTERZIS! Şi totuşi îl vedem pe maşini conduse de ŞMECHERI

 

Oricât de straniu ar părea gestul bărbatului din Timișoara, mulți alți cetățeni români au aceeași atitudine față de actele de identitate. Peste 4.000 de utilizatori Facebook sunt înscriși într-un grup românesc intitulat „Comunitatea suveranilor individuali de pe întreg pământul’, unde circulă diverse teorii ale conspirației și numeroase șabloane pentru acte de identitate destinate celor „născuți vii’.

 

Sursa: digi24.ro

  ADI POPESCU says:

  Ciudat nu este , unii s-au trezit si isi asuma ceea ce li se poate intampla in momentul cand isi iau inapoi dreptul de a fi liberi ….doar stim bine ce inseamna cnp-ul pe care multi dintre cei ce azi inca traiec , nu l-au avut pe buletine sau certificate de nastere .
  “Puțină lume știe că CNP-ul a fost introdus ca element obligatoriu în actele de identitate abia în 1978, printr-un decret semnat de Ceaușescu. Structura CNP-urilor este alcătuită din 13 cifre, iar prima cifră reprezintă sexul, astfel (sex bărbătesc / sex femeiesc):

  1 / 2 – născuți între 1 ianuarie 1900 și 31 decembrie 1999
  3 / 4 – născuți între 1 ianuarie 1800 și 31 decembrie 1899
  5 / 6 – născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2099
  7 / 8 – pentru persoanele străine rezidente în România.”

  Tiberiu says:

  Dar permis de conducere avea ,,suveranul” ? Intreb pentru ca si pe permis apare CNP-ul.Mi se pare cel putin ciudat ca exista astfel de oameni si ceea ce nu inteleg este cum se descurca ei in toate celelalte situatii unde ai nevoie de CNP cum ar fi la serviciu,la intocmirea unor dosare pentru diferite drepturi (inscriere la scoala ,alocatie copii,somaj,pensie etc).

  Liviu says:

  Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu este un act de circulatie restrinsa. El circula intre maternitate si “Starea civila”. ATIT!
  Nu se foloseste la altceva decit la inregistrarea nasterii. Ca atare nici un birou de stare civila nu are voie sa elivereze la cerere acel certificat.
  Ca atare, intrebarea care se ridica este: CUM a intrat in posesia acelui certificat din arhiva individul (si cei din gasca lui)? Odata cu amenda au fost luati la purecat dei de la starea civila?

  Jhony Bravo says:

  @Tiberiu ” Mi se pare cel putin ciudat ca exista astfel de oameni si ceea ce nu inteleg este cum se descurca ei in toate celelalte situatii unde ai nevoie de CNP.”Tu esti tatal baiatului cu BMW care s-a oprit in fata portii garajului care era proaspat vopsita?
  Tiberiu, tu esti angajat pe post de janitor si ai nevoie de tot felul de aprobari pentru a munci si a merge prin firma.De aceea primesti un card de acces.Pe de alta parte patronul firmei daca vine in cladire are totul la dispozitie si nu are nevoie de card de acces.Ti se pare ciudat ca exista astfel de oameni pentru ca nu esti la acelasi nivel social.Una este sa te uiti prin gratiile ferestrei de la subsol si alta este sa te uiti pe fereastra biroului de la ultimul etaj unde ai lumea la picioare.
  @Liviu “Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu este un act de circulatie restrinsa. El circula intre maternitate si “Starea civila”. ATIT!”Chiar asa?
  “Nu se foloseste la altceva decit la inregistrarea nasterii. Ca atare nici un birou de stare civila nu are voie sa elivereze la cerere acel certificat.”Mergi la cimitir la mormantul rudelor, scoate “cartea de identitate” si fa o comparatie.Ca idee numele mortilor se scriu cu litere de tipar complet iar cele ale persoanelor vii cu litere mici complet sau doar prima litera de tipar urmata de litere mici.LIVIU – persoana decedata, Liviu sau liviu- persoana vie.
  ” Totul este despre Benjamin” cum spune un film, iar in altul, “Exista 2tipuri de persoane pe lumea asta, cei care tin un pistol in mina si cei care sapa.Tu sapi.”Do you fill lucky, punk?

Adaugă un comentariu