Un important constructor auto și-ar putea deschide fabrică în Bulgaria

Având de ales între Turcia, Serbia, Bulgaria și România pentru a deschide o nouă uzină în Europa de Est, nemții de la VW au optat în final pentru Turcia. Deși au ratat această oportunitate, vecinii noștri bulgari nu renunță la ideea de a atrage pe piața locală un mare constructor auto.

Ministrul bulgar al Economiei, Emil Karanikolov, a anunțat la începutul lunii că va începe negocieri cu Hyundai pentru deschiderea unei noi uzine, în cazul în care nu ajunge la o înțelegere cu VW. Ulterior, potrivit Reuters, VW a ales să-și amplaseze viitoarea fabrică în Turcia, astfel că autoritățile bulgare urmează să-și îndrepte toată atenția către producătorul sud-coreean.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Reprezentanți ai Guvernului urmează să se deplaseze în această toamnă în Coreea de Sud, pentru a discuta cu oficialii Hyundai posibilitatea inaugurării unei uzine la Sud de Dunăre. „Sper că va fi anunțată o investiție reală’, a declarat Karanikolov.

De asemenea, deși discuțiile cu VW nu au ajuns la un rezultat favorabil, Ministrul Economiei este încrezător că pot exista colaborări cu parteneri ai nemților: „Sunt sigur că mulți dintre distribuitorii și subcontractorii companiei vor veni în țara noastră, având în vedere faptul că suntem membri UE și că avem condiții bune‘.

 

Sursa: novinite – Sofia News Agency / Sursa foto: Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu