Conceptul car-sharing va fi dezvoltat sub marca Mobilize la o anvergură fără precedent

Studiile efectuate recent de către specialiștii companiei Mobilize din componența grupului Renault au arătat că există un potențial vast pentru extinderea serviciilor de car-sharing. Conform acestora, un număr mare de locuitori ai mediului urban european ar utiliza o mașină curată, cu bateria încărcată și în stare perfectă de funcționare pe care o pot ridica de la o distanță de maximum 10 minute de mers pe jos.

Generațiile mai noi de consumatori sunt interesate mult mai mult de posibilitatea utilizării unui automobil decât de tot ceea ce presupune posesia unuia. Faptul că plătești numai ceea ce utilizezi și nu trebuie să aloci resurse pentru nimic altceva legat de mobilitatea ta auto este un argument puternic în sensul menționat. Ca urmare, Mobilize a pornit la dezvoltarea unor programe și parteneriate în două direcții majore: crearea unei rețele de car-sharing proprii în cât mai multe orașe mari și dezvoltarea unor vehicule destinate anume acestei activități împreună cu industria de profil. Desigur, mașinile cu propulsie electrică sunt cele vizate de Mobilize.

Deocamdată, Mobilize a demarat un parteneriat cu Zity France pentru o primă fază a promovării activității car-sharing. Proiectul experimental aplicat în zona uzinei Renault din Flins prin serviciile Zity by Mobilize ar trebui să demonstreze viabilitatea principiilor propuse de Mobilize. Zity by Mobilize va integra în flota sa de 500 de automobile modelele Dacia Spring și Renault Zoe.

Dincolo de asta, Mobilize are deja o listă proprie de tipuri de vehicule noi în care va investi. Acestea sunt: Mobilize Duo (două locuri, 50% produs din materiale reciclate și în proporție de 95% reciclabil la finalul ciclului de utilizare), Moblize Bento (vehicul comerical ultraușor, volum util de 1 mc, realizat pe platforma tehnică a lui Duo), Mobilize Hippo (vehicul modular destinat livrărilor din zonele centrale, cu suprastructuri în diverse configurații, volum util de până la 3 mc și sarcină utilă de 200 kg) și mobilize Limo (automobil compact cu 5 locuri și caroserie hatchback, destinat serviciilor de ride-hailing, rent-a-car și operatorilor de flote).

Adaugă un comentariu