Câți kilometri de autostradă au țările occidentale dezvoltate? Știai că există 11 state cu 0 kilometri?

În timp ce în România nu a fost inaugurat niciun kilometru de autostradă în 2016, țările dezvoltate din Europa se mândresc cu câteva mii bune.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, românii circulă pe 6200 de kilometri de drumuri europene și au doar 747 de kilometri de autostrăzi, care reprezintă doar 4,2 la sută din întreaga rețea de drumuri.

Țara europeană campioană la numărul de kilometri de autostrăzi este Spania cu 16.204 km. Aceasta este urmată de Germania care are 12.845 kilometri de autostrăzi, iar podiumul este completat de Franța cu 11.882 kilometri.

România nu stă însă cel mai prost la numărul de kilometri. 11 state de pe “Bătrânul continent” nu au nici măcar un kilometru. Acestea sunt: Vatican, San Marino, Muntenegru, Monaco, Moldova, Malta, Liechtenstein, Letonia, Islanda, Estonia și Andorra. E drept, niciunul dintre acestea nu are suprafața țării noastre (238.391 km pătrați).

taguri
    razvan says:

    la naiba!! :)) muntenegru, moldova si cred letonia si estonia nu sunt in ..UE! alelalte cu exceptia Islandei, la naiba, sunt niste cartiere, comune sau orasele…. :))) Iar Islanda are ceva suprafta, cam jumate din Ro dar locuiesc cat in cartierul Berceni! 😀 😀 😀

Adaugă un comentariu