Rabla Plus – ce mașini electrice se pot cumpăra cu bonusul de 10.000 de euro de la stat

Programul “Rabla Plus’, în care se oferă 10.000 de euro drept subvenție la achiziționarea unui automobil electric a făcut tot mai mulți români să ia în calcul achiziționarea unui autoturism cu propulsie electrică.

Subvenţia acordată în cadrul programului “Rabla Plus” pentru maşinile 100% electrice este, în acest an, de 10.000 de euro, ceea ce reprezintă în jur de 45.000 de lei. Cum bugetul alocat este de 45 milioane de lei, un calcul simplu arată că pot fi achiziţionate prin acest program maximum 1.000 de autovehicule electrice.

Ofertele de maşini electrice de pe piaţa locală arată că românii care îşi doresc un astfel de vehicul au la dispoziţie o gamă restrânsă de modele. Cel mai ieftin vehicul electric disponibil în acest moment este Volkswagen e-Up! cu un preţ de 25.838 de euro, fapt ce îl poate duce, odată cu bonificaţiile oferite de stat la doar 15.838 de euro (Rabla Plus) sau chiar 14.400 de euro dacă este casat şi un autoturism mai vechi de opt ani.

Un alt model cu dimensiuni reduse şi cu un preţ relativ redus pentru o maşină electrică este Mitsubishi i-MiEV. Acesta costă 31.200 de euro preţ care scade, în combinaţie cu Rabla Plus, la 21.200 de euro şi chiar 19.750 dacă duceţi la casat un vehicul vechi accesând astfel şi bonificaţia de la „Rabla Clasic’.

Un preţ apropiat de cel al lui i-MiEV are şi noul Renault Zoe. Deşi reprezentanţa companiei franceze din România va anunţa abia astăzi un preţ final pentru acest vehicul surse din piață indică o valoare de bază de circa 31.000 de euro. Astfel, cu bonificaţiile „Rabla Plus‘ şi „Rabla Casic’, noul Zoe ar putea costa circa 20.000 de euro.

 

Rabla Plus – Ce mașini electrice se pot cumpăra cu Rabla Plus?

BMW i3 60Ah Automatic
BMW i3 94Ah Automatic
Kia Soul EV Auto
Mitsubishi i-MiEV
Renault Zoe Life (preț fără acumulatori incluși)
Volkswagen e-up!
Volkswagen e-Golf
Mercedes-Benz B 250 e (Electric Drive)

Prețurile actualizate în timp real le găsiți în linkurile fiecărui model de mai sus. Din prețul întreg se scad 10.000 de euro pentru Rabla Plus și încă 1.500 de euro pentru Rabla, dacă aveți un astfel de tichet  

 

Sursa: Capital

Adaugă un comentariu