Ce pățești dacă folosești telefonul la volan în Marea Britanie

La fel ca în România, și în Marea Britanie folosirea telefonului mobil este interzisă la volan. Amenzile sunt mult mai drastice pentru conducătorii auto din Insulă, decât pentru români.

Până acum șoferii care vorbeau sau foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau primeau o amendă de o sută sute de lire sterline și trei puncte de penalizare. De la 1 martie, autoritățile vor majora amenzile. Conform oficialilor britanici, amenda o să crească la 200 de lire, iar în loc de trei puncte de penalizare vei primi șase puncte de penalizare. Ba mai mult, dacă ești prins și a doua oară, amenda poate să ajungă la 1.000 de lire plus permisul suspendat pe șase luni. Noile reguli se aplică de mâine în Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Pentru a putea face o diferență, punctele de penalizare în Marea Britanie rămân valabile timp 3 ani și nu 6 luni cum se întâmplă în România.

Noua lege a fost modificată după ce cifrele au arătat că în ultimele 12 luni aproximativ 11 milioane de conducători auto din Marea Britanie au recunoscut că au vorbit la telefon în timp ce șofau. Mai mult, procentul celor care petrec timpul pe rețelele de socializare la volan a crescut în ultimii doi ani de la 14% la 20%.

Acest comportament este cel mai răspândit în categoria șoferilor cu vârsta cuprinsă între 17 și 24 de ani.

  Un roman dezamagit de tara lui.. says:

  Amenzile ni sunt DELOC mai drastice decat in Romania. In Romania am luat 900 ron amenda, in contextul in care salariul meu era de 1200 ron, iar aici am luat 100 lire, dar salariul se ridica la 2000 de lire. Raportul amenzilor la venitul mediu pe economie in Romania, este ABERANT !

  Cristi says:

  Ceea ce nu inteleg eu este cum imi dau puncte atata timp cat eu am permis de conducere romanesc?

  Marian S says:

  Sa inteleg din articol ca s-a majorat amenda la 200 de litre(!)Asta inseamna 50 de LITRI ! De whisky sau gin???

Adaugă un comentariu