Cea mai rapida Astra OPC care s-ar putea fabrica intr-o serie limitata va avea 300 CP

Opel a prezentat informatii detaliate despre Astra OPC Extreme care va fi prezentata la Salonul Auto de la Geneva. Acesta este dezvoltat pe circuitul de la Nürburgring si va avea sub capota un motor turbo de 2 litri si 300 CP. Acesta are injecţie directă şi sincronizare variabilă a arborelui cu came si reprezintă cea mai puternică unitate cu patru cilindri fabricată vreodată de Opel. Motorul complet din aluminiu este combinat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză care transmite puterea rotilor fata printr-un diferenţial autoblocabil. Datorită componentelor sale din fibră de carbon de înaltă calitate, Astra OPC Extreme va fi mai usor cu peste 100 km fata de o versiune normala. De exemplu, jantele din fibră de carbon sunt cu 20 de kilograme mai uşoare decât variantele lor echivalente din aluminiu.

„Prin noul Astra OPC EXTREME demonstrăm plăcerea pură de a conduce! Acest studiu este cu adevărat spectaculos şi cei pasionaţi de condus vor aprecia aspectul său, care atrage privirile fără a fi ostentativ. Interiorul său este superb şi specific Opel – captivant, precis şi de calitate germană. Modelul EXTREME este noul vârf de gamă din familia noastră Astra, având toate atributele unui autovehicul super sportiv,’ a declarat dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

Dacă reacţia publicului este la fel de pozitivă precum se estimează, Opel planifică o producţie în serie mică pentru modelul  EXTREME, omologata pentru circulaţia pe drumurile publice.

Adaugă un comentariu