Renault Megane RS – construit cu ADN din motorsport

După ce am văzut primele poze neoficiale de câteva săptămâni, unul dintre cele mai așteptate hothatch-uri ale momentului a fost prezentat de Renault la Salonul Auto de la Frankfurt. Renault Megane RS a primit un motor nou și este pregătit să atace din nou cel mai bun timp pentru mașinile cu tracțiune față de pe celebrul circuit Nurburgring. Iată toate noutățile.

 

Bazat pe noua generație a compactei Renault, Megane RS este mai lat, are un ecartament mai mare și vine echipat standard cu jante de 18 inchi, opțional fiind disponibile cele de 19 inchi. Tot în echiparea de serie găsim și sistemul 4Control, de direcție integrală, unic în segmentul compact. Acesta garantează o agilitate de top și promovează noul Megane RS ca unul dintre cele mai rapide modele pe circuitele de viteză. De asemenea, sistemul Multi-Sense permite selectarea între cinci moduri de conducere (Comfort, Normal, Sport, Race and Perso), pentru a facilita setarea potrivită pentru fiecare situație.

Sub capotă, noul Megane RS dispune de un nou propulsor turbo, de 1,8 litri, capabil să dezvolte 280 CP la 6000 rpm și un cuplu maxim de 390 Nm. Pentru cei dintre voi care așteptau mai multă putere, Renault a afirmat că la finalul anului 2018 va lansa o versiune Trophy care va dezvolta 300 CP.

Renault Megane RS – video

 

Adaugă un comentariu