Ciprian Lupu, primul pilot de raliu în scaun cu rotile care concurează în CNR

vezi galeria foto

Ciprian Lupu este primul pilot în scaun rulant din România și din Europa de Est. Drumul până aici a fost presărat cu greutăți, peste care a trecut alături de prieteni, în mașina lui, unde se simte cel mai bine; unde nu se vede că e diferit de ceilalți.


Citește și:

#RomanianRoads – povestea aventurii pe patru roți a verii 2019

61% din drumurile României sunt expirate. Ce buget cere Ministerul Transporturilor pe 2020

Acesta este primul oraș din România cu transport public 100% electric!

1 din 3 șoferi români riscă, cu bună știință, amendă de 1.800 de lei. Ce regulă încalcă

Dakar 2020: Mani Gyenes câștigă prestigiosul raliu la clasa sa!

Ciprian Lupu, în vârstă de 36 de ani, a terminat școala profesională și a devenit mecanic auto, fiind pasionat de mic de mașini, perioadă în care își dorea să devină șofer de TIR. Când a început să lucreze în domeniu, a realizat, însă, că pasiunea dispăruse și a ales să lucreze într-un mediu mai curat, mai exact într-un restaurant din Brașov.


În vara anului 2002, după o excursie la mare și un plonjon greșit în apă, planurile lui s-au schimbat. Ciprian povesteste rapid perioada care i-a transformat viața și presară povestea cu detalii foarte vii.

„În prima zi când am ajuns, am fost pe plajă. Am alergat de pe mal în apa și am sărit sub val, am dat cu capul de fundul mării, apa nu era destul de adâncă. Știam să înot bine. Am simțit o străfulgerare, mi-am dat seama că nu pot să îmi mai mișc picioarele.’

Citește în continuare pe Wall-Street.ro


foto via RallyZoom.ro

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE