Dakar 2020: Mani Gyenes câștigă prestigiosul raliu la clasa sa!

Mani Gyenes, motociclistul român care a atins anul acesta statutul „Legendă’ în competiția Dakar, a reușit o performanță impresionantă: a câștigat ediția 2020 a Raliului Dakar la clasa Malle Moto!

Citește și:

Dakar 2020: unde se ține și când are loc ediția cu numărul 42

Michael Schumacher a împlinit 51 de ani: recordurile sale încă stau în picioare

FIA lansează un concurs pe străzi publice. Iată care sunt condițiile de înscriere

Emanuel „Mani’ Gyenes, motociclistul român abonat la cea mai dură întrecere motorizată din lume – raliul Dakar – a reușit anul acesta performanța de a ocupa primul loc în clasa sa: Malle Moto. Categoria ‘Malle Moto Original by Motul’ este proba în care participanții nu au echipă de mecanici, deci trebuie să-și pregătească și să-și întrețină singuri vehiculul.

Mani a participat anul acesta cu un KTM 450 Rally Replica. Odată ajuns în bivouac, s-a ocupat singur de întreținerea motocicletei sale și a pregătit-o pentru următoarea zi de concurs.

„Al 10-lea Dakar al meu a fost așa cum mi-am dorit, am terminat cel mai dur raliu din lume (8.000km) fără echipă de asistență, pe locul 1, la clasa Malle Moto și locul 29 la general. Vreau să mulțumesc familiei, prietenilor, sponsorilor și tuturor celor implicați pentru sprijinul și încrederea în mine ca să pot obține acest rezultat extraordinar.’ a scris motociclistul român într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ediția 2020 a marcat și intrarea lui Mani în grupul piloților legendari – titulatură acordată celor care au cel puțin zece participări în această prestigioasă competiție. Mani este și pe lista scurtă a piloților care au alergat în Dakar pe toate cele trei continente pe care s-a desfășurat această competiție de-a lungul anilor.

Riderul sătmărean a adus la București medalia sa din Dakar și s-a întâlnit cu o parte din fanii săi și cu presa. Mani a fost întâmpinat cu un val de aplauze din partea celor prezenți și ne-a povestit punctele cheie ale ediției 2020 a Raliului Dakar.

Adaugă un comentariu