Michael Schumacher a împlinit 51 de ani: recordurile sale încă stau în picioare

Michael Schumacher a împlinit astăzi 51 de ani și rămâne cel mai de succes pilot de Formula 1 din toate timpurile, deși nu a mai concurat din 2012.

Aniversarea marelui campion din acest an este în continuare tristă, deoarece în decembrie 2019 s-au împlinit șase ani de când Schumacher a suferit o accidentare gravă la schi. Se întâmpla pe 29 decembrie 2013, iar pilotul german schia în stațiunea Meribel din alpii francezi. Deși purta cască de protecție, aceasta avea o cameră de acțiune prinsă, iar căzătura suferită de marele pilot de Formula 1 i-a provocat un traumatism pe care medicii au decis să-l trateze printr-o comă indusă.

În data de 16 iunie 2014, Michael Scumacher a părăsit spitalul din Grenoble și a fost mutat la Spitalul Universitar din Lausanne pentru continuarea tratamentului. Ulterior, Michael Scumacher a fost mutat și din spitalul din Lausanne pentru a fi tratat acasă de o echipă specializată.

În tot acest timp, familia lui Schumacher a decis să-l ascundă pe marele campion de ochii publicului, iar această intenție a fost respectată în mare măsură de paparazzi și de publicațiile de scandal, cele din urmă refuzând să cumpere sau să publice imagini cu Schumacher în convalescență.

Potrivit declarațiilor făcut de Nicola Acciari, un neurochirurg italian renumit la nivel mondial, ar trebui să ni-l imaginăm pe Michael Schumacher drept o persoană foarte diferită de pilotul care a fost văzut ultima dată în public în decembrie 2013.

Deși Acciari lucrează la spitalul Bellaria din Bologna și nu a afirmat că l-a consultat pe Schumacher, neurochirurgul a declarat că se așteaptă să existe diferențe foarte mari la nivel de musculatură și chiar la nivelul întregului organism al lui Michael.

Totodată, neurochirurgul care a analizat cazul marelui campion pentru jurnaliștii de la Marca se teme că vorbele sale vor fi interpretate într-o manieră nefastă, așa că preferă să fie rezervat în estimări în privința stării de sănătate a singurului setuplu campion mondial de Formula 1.

Corinna Schumacher, soția marelui pilot german, a declarat recent că ‘marile lucruri încep cu pași mici’, iar mesajul său criptic a fost făcut cu ocazia relansării paginii de Facebook KeepFightingMichael de către fani-clubul său german, localizat în Karpen. Tot Corinna Schumacher le-a mulțumit acestora pentru mesajele de încurajare publicate în ultimii ani și a afirmat că acestea fac lucrurile să fie mai ușoare, fără a furniza alte detalii.

Michael Schumacher a împlinit 51 de ani

Michael Scumacher s-a născut în 3 ianuarie 1969 în localitatea Hürth-Hermülheim din Germania. În apropierea acestei localități, mai precis în Kerpen, se afla o pistă de karting botezată după pilotul Wolfgang Graf Berghe von Trips, unde Michael a condus pentru prima dată un kart la vârsta de patru ani. A ajuns să concureze folosind un kart atisanal, cu ajutorul căruia a ieșit suficient de mult în evidență încât să ajungă să aibă primii săi sponsori.

Anul 1987 l-a găsit pe Michael Schumacher în Formula König, ceea ce a marcat prima sa experiență de competiție în monopost carenat. Anul 1988 a marcat mutarea în Formula Ford, iar sezonul respectiv l-a încheiat pe locul doi, devenind vicecampion european.

De acolo, managerul său, Willi Webber, l-a adus în Formula 3 în anul 1989, unde a încheiat sezonul de debut pe locul al treilea. Anul 1990 i-a adus lui Schumacher primul său titlu în Formula 3. În loc să-l trimită să concureze în Formula 3000, pasul următor după Formula 3, managerul lui Schumacher a decis să semneze un contract cu echipa lui Peter Sauber din Campionatul Mondial Sport Prototip. Pe atunci, echipa lui Sauber folosea motorizări Mercedes-Benz, iar producătorul german a ajuns să-l ia sub aripa sa pe Michael Schumacher, căruia îi planificase debutul în F1 în anul 1993 la bordul unui monopost Sauber.

Istoria a avut să ne arate ceva diferit, iar totul a început de la o altercație a pilotului Bertrand Gachot cu un taximetrist londonez. Gachot a fost arestat, ceea ce a făcut un loc liber în echipa Jordan Ford la timp pentru Marele Premiu al Belgiei din anul 1991.

Managerul lui Schumacher a plătit locul respectiv pentru a-i da clientului său ocazia vieții. Michael a sesizat importanța șansei și a reușit să se califice pe locul al șaptelea, egalând cea mai bună performanță a echipei care debutase în același an în Marele Circ. Din păcate, Schumacher a fost nevoit să abandoneze după primul tur, având probleme tehnice.

Performanțele lui Schumacher de la primul său Mare Premiu au fost observate de mai multe personalități din lumea sportului cu motor, iar contractul său cu Jordan a fost cumpărat în scurtă vreme de echipa Benetton, unde a ajuns să fie coleg de echipă cu triplul campion mondial Nelson Piquet, iar Michael a demonstrat în repetate rânduri că poate fi mai rapid decât coechipierul său. Ulterior, Schumacher ajunge chiar să se dueleze și cu marele și regretatul Ayrton Senna Da Silva, dar acesta din urmă nu a mai apucat să mai termine sezonul 1994.

Ulterior, Schumacher a ajuns să acumuleze șapte titluri mondiale în Formula 1, 91 de victorii de cursă, 68 de pole position-uri și a stabilit ‘cel mai rapid tur’ de 76 de ori. Schumi deține în continuare recordul de 155 de clasări pe podium în Formula 1, recordul de 221 de curse încheiate ‘în puncte’, recordul de opt pole-position-uri (8) la același Mare Premiu – egalat între timp de Lewis Hamilton și deținut în trecut și de Ayrton Senna.

Schumacher mai deține și recordul de victorii cu aceeași echipă, de 72, precum și recordul de hattrick-uri în F1, adică de 23. În Marele Circ, un pilot realizează un ‘hattrick’ atunci când obține poleposition în calificări, stabilește cel mai rapid tur și câștigă și cursa.

Mai mult decât atât, Michael Schumacher deține recordul de tururi în care a condus cursele de Formula 1 dintr-un sezon, cu 616 ture la conducere. Cel mai bun rezultat al lui Lewis Hamilton este de 587 de tururi la conducerea cursei. Schumacher are și un record pentru câștigarea aceluiași Mare Premiu, performanță stabilită cu cea de-a opta victorie la Marele Premiu al Franței.

Alături de Ralf Schumacher, cei doi au devenit singurii frați care au câștigat curse în Marele Circ și primii care au terminat pe primele două poziții în aceeași cursă, performanță reușită de cinci ori în carierele celor doi și încă neegalată.

Dintre toate recordurile de mai sus, Lewis Hamilton are ocazia să îl egaleze pe Schumacher la numărul de titluri de campion mondial, șapte, la numărul de victorii la același mare premiu, la numărul curselor câștigate pentru aceeași echipă, la numărul curselor încheiate ‘în puncte’ și la numărul de victorii și de podiumuri.

Desigur, toate aceste performanțe le va putea stabili Lewis doar dacă echipa sa îi va pregăti un monopost de top și în 2020 și el va continua să alerge cu aceeași ‘sete’ de victorie. Echipa Mercedes-AMG de Formula 1 este neînvinsă la constructori din 2013, iar cele 22 de curse din sezonul 2020 îi vor oferi lui Lewis șansa de a-i doborî mai multe din recordurile lui Michael Schumacher.

Foto: RedBull Content Pool, Mercedes-AMG F1 Team, Ferrari

Adaugă un comentariu