CNAIR lansează licitaţia pentru sectorul de Sud al noii centuri a Bucureştiului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a transmis miercuri spre SEAP anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică destinată proiectării şi execuţiei sectorului de Sud al noii centuri a Bucureştiului, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A2. Segmentul de centură va avea o lungime de 52 de kilometri, iar valoarea proiectului este de aproximativ 580 de milioane de euro.

Conform CNAIR, acest nou segment de centură va fi construit la profil de autostradă, va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit.

Compania de drumuri mai spune că proiectul este de aproximativ 580 de milioane de euro, iar proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, în timp ce execuţia este prevăzută să dureze 30 de luni, după atribuirea contractului.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni.

Acest proiect, diferit de Centura existentă a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020, precizează CNAIR.

Adaugă un comentariu