CNAIR: Plecați la drum doar în caz de strictă necesitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi sfătuiește pe șoferi să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și doar dacă au mașina echipată de iarnă.

Cum se conduce o maşină pe zăpadă

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

6 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească dacă pleci la drum lung cu mașina pe timp de iarnă

Conducătorii auto ar trebui să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi numai dacă au autovehiculele echipate de iarnă, în condiţiile în care meteorologii au emis mai multe Coduri portocalii de ninsori şi viscol, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Ce lichide schimbi la mașină iarna

N-ai anvelope de iarnă? Vei fi amendat

„Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să respecte eventualele restricţii de circulaţie impuse’, precizează CNAIR.

7 sfaturi despre condusul pe timp de iarnă din partea unui pilot

Potrivit companiei de drumuri, direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate şi intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.

Ai mașină diesel și se încălzește greu iarna? Uite un pont să nu mai tremuri 20 de minute în automobil!

„În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranţă, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum’, precizează sursa citată.

Codul portocaliu de ninsori și viscol din București și alte 12 județe a dus la închiderea unor drumuri, dar și a trei porturi, conform centrului INFOTRAFIC.

Adaugă un comentariu