Nu mai există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii

Update vineri 07.30

Codul portocaliu de ger şi ninsori consistente a fost prelungit până pe 4 martie, potrivit ANM. Capitala şi mai multe judeţe din ţară vor fi afectate de noul val de răcire accentuată a vremii. Starea drumurilor din România, vineri, 2 martie, este influențată de vremea rea.

Așa ceva nu ai mai văzut! Un SMARTPHONE conduce o mașină!

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, la ora 07:00, nu mai există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile.

 

Update Ora: 14:20

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa s-a reluat, astfel:

-pe tronsonul Bucureşti – Lehliu-Gară – liber pentru toate categoriile de autovehicule;

-pe tronsonul Lehliu-Gară – Feteşti – se circulă controlat, cu restricţie de tonaj (3,5 tone);

-pe tronsonul Feteşti – Cernavodă – liber pentru toate categoriile de vehicule;

-pe tronsonul Cernavodă – Constanţa – vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone circulă controlat.

Pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea circulă doar vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone,  controlat.

 

Update 12.00

Autostrada Soarelui se redeschide de la ora 12:00, parțial. Traficul pe A2, București – Constanța, va fi reluat de la ora 12:00, conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, urmând să se desfășoare pe anumite porțiuni controlat.

VIDEO Un instructor auto din Constanța a fost SURPRINS ÎNTR-O IPOSTAZĂ INCREDIBILĂ!

– pe relația București – Lehliu și retur circulația va fi deschisă pentru toate categoriile de vehicule

– pe relația Lehliu – Cernavodă și retur se va circula controlat de către Poliția Rutieră

– pe relația Cernavodă – Constanța și retur circulația rutieră se va desfășura pe DN 22C

Update 08.00 1 martie

Șapte județe sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, joi, printre care și Bucureștiul, vremea nefavorabilă ducând la închiderea mai multor drumuri naționale și autostrăzi. Autostrăzile A2 și A4 sunt închise complet, iar în unele județe nu se fac cursuri.

Update 16.50

Asta este LEGEA CARE VA DUCE LA DISPARIȚIA SAMSARILOR!

ANM a prelungit avertizarea de ger însoţit de ninsori şi viscol până vineri seară, la ora 20.00. Treisprezece judeţe sunt sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu. Temperaturile vor coborî până la – 25 de grade Celsius.

A MUTAT O MAȘINĂ 5 METRI în București și A PRIMIT 9 LUNI DE ÎNCHISOARE!

Treisprezece judeţe sunt sub cod galben, respectiv Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

Restul judeţelor sunt sub cod portocaliu de frig.

Update 07.00

Starea drumurilor din România, miercuri. Iarna face în continuare probleme pe autostrăzi și șosele. Drumuri naționale și județene din mai multe județe au fost închise circulației, la fel și Autostrăzile A2 și A4, care sunt închise încă de luni.

UPDATE 14:20  Circulația este blocată pe 18 drumuri naționale ți autostrazi. Lista completă:

A A2  (Bucuresti – Constanta)
AA4  (Ovidiu – Port Agigea Sud)
DN 21  (Slobozia – Drajna)
DN 22  (Baia – Ovidiu)
DN 22A  (Topolog- Harsova)
DN 22D  (Ciucurova – 2 Cantoane)
DN 23B  (Maicanesti – Ciorasti)
DN 2A  (Cazanesti – Ovidiu)
DN 3  (Branesti – Cobadin)
DN 31  (Cuza Voda – Oltenita)
DN 3A  (Lehliu – Fetesti)
DN 3C  (Constanta – Ovidiu)
DN 4  (Popesti Leordeni – Oltenita)
DN 41  (Oltenita – Plopsoru)
DN 51  (Izvoarele – Zimnicea)
DN 5A  (Falastoaca – Izvoarele)
DN 65A
DN 65E

Update 12.00: Școlile din București rămân închise până vineri, inclusiv

 

UPDATE – ora 10.57: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a restrâns la doar patru județe Codul portocaliu de viscol, dar rămânem cu cel galben.

În județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, zăpada depusă spulberată și troienită și vizibilitatea se va menține scăzută.

 

 

UPDATE 07.00: Autostrăzile A2 Bucuresti – Constanta și A4 Ovidiu – Agigea sunt închise. Alte 20 de drumuri naționale și aproape 40 de drumuri județene sunt închise din cauza viscolului în șapte județe.

 

SECRETELE CONDUSULUI pe timp de iarnă!

 

Compania Nationala de Admnistrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat, in noaptea de luni spre marti, ca incepand cu ora 02.15 s-a inchis circulatia rutiera pe DN 2A, intre Slobozia si Giurgeni (judetul Ialomita), km 62+000 – km 112+000.

 

A fost inchisa circulatia rutiera si pe DN 22D, intre localitatile Ciucurova si Doua Cantoane (judetul Tulcea), km 39+900 – km 81+287 si pe DN 22F, intre localitatile Izvoarele si Nalbant (judetul Tulcea), km 7+400 – km 13+900, si pe DN 4, intre Popesti Leordeni (judetul Ilfov) si Oltenita (judetul Calarasi), km 12+500 – km 60+350.

 

Traficul este oprit si pe urmatoarele drumuri nationale: judetul Teleorman – DN 65E Rosiorii de Vede – Furculesti; DN51 Alexandria-Izvoarele;  DN51A Alexandria-Viisoara-Zimnicea; judetul Calarasi –  DN 41, pe tronsonul Cascioarele-Chirnogi – Oltenita; DN 3, pe tronsonul Branesti – Cuza Voda; DN 3A, pe tronsonul Lehliu – Fetesti; DN 21, pe tronsonul Drajna – Calarasi; DN3B, pe tronsonul Calarasi – Fetesti; judetul Giurgiu – DN 5, pe tronsonul 1 Decembrie – Giurgiu; DN 5A, pe tronsonul Falastoaca – Izvoarele; DN 5B, pe tronsonul Balanoaia – Ghimpati; DN 41, pe tronsonul Daita – Cascioarele; judetul Constanta – DN 3, pe tronsonul Murfatlar – Ostrov; DN2A, pe tronsonul kilometric 127 – 196 (Harsova – intrare Ovidiu); DN3C, pe tronsonul Constanta – Ovidiu; DN22C, pe tronsonul Constanta – Medgidia; judetul Ilfov – DN 3, pe tronsonul Branesti – limita cu jud. Calarasi; judetul Ialomita -DN 21, pe tronsonul Slobozia – Drajna; DN3A, pe tronsonul Drajna – Fetesti; judetul Vrancea – DN 2N, pe tronsonul Bogza – Dumbraveni. Este oprita circulatia si pe DN 22A, intre localitatile Cataloi (judetul Tulcea) si Harsova (judetul Constanta).

 

 

UPDATE ora 22:40: Cursurile ar putea fi suspendate și miercuri, în Capitală. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit în seara zilei de luni, 26 februarie, despre ultimele măsuri pe care Primăria Capitalei le-a luat din cauza vremii severe din această perioadă.

 

Vine iarna! Ai pregătit antigelul? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre acest lichid

 

UPDATE: Codul Galben a fost extins pentru perioada 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 la nivelul întregii țări anunță ANM. Codul Portocaliu a fost extins pentru 26 februarie,ora 03 – 01 martie, ora 10. Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

 

UPDATE – ora 20.15: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vremii nefavorabile, autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost închisă în totalitate, începând cu ora 20.00.

 

UPDATE 17.30: Viscolul îngreunează traficul rutier din București. Capitala este deja acoperită de un strat consistent de zapadă, pe trotuare, dar mai ales pe carosabil, în timp ce utilajele de deszăpezire nu fac față viscolului.

 

UPDATE 16.40: Directoarea ANM, Elena Mateescu, a anunţat, luni, în cadrul comandamentului de iarnă instituit la sediul MAI că ar putea prelungi până pe 2 martie avertizarea de cod portocaliu de ninsori şi viscol în cele şapte judeţe din ţară afectate de ninsori şi viscol.

 

CNAIR: Plecați la drum doar în caz de strictă necesitate

 

UPDATE 15.50  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Constanţa – Bucureşti este oprită la km 193, între Constanţa şi Cernavodă. Măsura a fost luată de poliţiştii rutieri după ce mai multe utilaje de deszăpezire au fost implicate într-un eveniment rutier. Poliţiştii rutieri deviază provizoriu traficul către Bucureşti pe ruta veche. Pe autostrada A2, vremea este nefavorabilă (viscol puternic).

 

Este folositor ABS-ul pe zăpadă? Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

UPDATE ora 14:05. La această oră, 52 de trenuri sunt anulate din cauza vremii.

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

Update 12.40: Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului și ninsori, pentru județele Gorj, Hunedoara și Caraș Severin, valabilă până la ora 18:00.

SECRETELE CONDUSULUI pe timp de iarnă!

UPDATE ora 12:00. Opt zboruri înregistrau întârzieri, la ora 11:00, din cauza vremii nefavorabile, iar o cursă Ryanair care circula pe ruta Roma-Bucureşti-Roma a fost anulată.

UPDATE ora 10:10. 37 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, informează CFR Călători. În județul Teleorman, circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judeţene (DJ 504DJ 506DJ 506ADJ 506CDJ 653DJ 703). Se acţionează pentru curăţarea părţii carosabile.

CNAIR: Plecați la drum doar în caz de strictă necesitate

6 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească dacă pleci la drum lung cu mașina pe timp de iarnă

UPDATE ora 9:45. IGSU transmite că în cursul nopții nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să pună în pericol comunitățile. În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 10 localități din 7 județe (Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Giurgiu, Tulcea și Teleorman), constând în derapaje ușoare ale autoturismelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restricții rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborâți de vânt.

Cum se conduce o maşină pe zăpadă

În județul Teleorman, între localitățile Botoroaga și Moșteni, un autobuz cu patru călători, un autoturism și o ambulanță care transporta o femeie gravidă spre spital, au rămas blocate din cauza acumulării de zăpadă viscolită pe carosabil. S-a acționat imediat cu două utilaje de deszăpezire ale SDN, o șenilată ISU și o autospecială pentru victime multiple ATPVM, care a însoțit ambulanța spre spital.

UPDATE ora 8:45. Din cauza condițiilor  meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

7 sfaturi despre condusul pe timp de iarnă din partea unui pilot

 

Cod portocaliu de ninsori și viscol în București și alte 12 județe. ANM a emis o nouă atenționare de vreme extremă, care intră în vigoare pe 26 februarie. Sunt așteptate ninsori abundente și viscol puternic.

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

În urma avertizărilor meteorologice, primarul Capitalei a anunțat că școlile din București sunt închise luni și marți.

VIDEO Ți-o mai amintești pe ȘOFERIȚA TUPEISTĂ care a făcut show cu un polițist?

Totodată, Gabriela Firea a precizat că perioada ar putea să fie extinsă, în funcție de condițiile meteorologice.

O necunoscută pentru mulți! Care este VITEZA MINIMĂ în ROMÂNIA

Avertizarea cod galben vizează fenomene precum ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol, de luni dimineață de la ora 4:00 până marți la ora 20:00.

NICIODATĂ să nu cumperi o mașină second-hand fără să verifici ASTA!

Astfel, din dimineața zilei de 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării.

Adaugă un comentariu