Este legal să circuli cu viteză foarte mică? Ce spune legea?

Contrar credinței populare, nu toți șoferii circulă cu viteză pe străzile din România. Totuși, mulți se întreabă dacă este permis ca unii dintre conducători auto să circule cu 20 de km/h într-o localitate unde limita este de 50 de km/h?

Fiecare dintre noi a întânit conducători auto care șofează extrem de încet și țin în spatele lor o coloană de mașini, mai ales pe drumurile cu o singură bandă pe sens.

De ce alimentezi unele mașini pe stânga și altele pe dreapta? AFLĂ AICI

Ai grijă pe cine deranjezi' în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

Totuși, dacă un conducător auto circulă cu 20 de km/h într-o localitate unde limita este de 50 de km/h și în preajmă nu există niciun indicator cu o limită minimă de viteză, acesta nu încalcă nicio lege. Doar pe cea a bunului simț, căci e posibil să-i încurce pe ceilalți participanți la trafic.

Legea te pedepsește dacă drumul are mai multe benzi pe sens

Totuși, există țări unde legea îi pedepsește pe cei care circulă prea încet pe prima bandă și nu le permite celorlalți să-i depășească. În Statele Unite ale Americii a fost adoptată o lege prin care vor fi amendați care merg prea încet pe banda de depășire a unui drum național sau autostradă. Din păcate, această lege nu se aplică și în România, decât pe autostrăzi, acolo unde există o limită minimă de viteză.

Uite CE MAȘINI POȚI SĂ-ȚI IEI CU AJUTOR DE LA STAT!

Conform codului rutier din țara noastră, conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepseşte cu 2 sau 3 puncte de amendă. Pe autostradă, şoferii nu pot circula, nejustificat, cu o viteză mai mică de 50 km/h.

 

  Adrian says:

  Gresit, exista specificatie ca viteza minima nu poate fi sub “maxim cu 20 km sub viteza tronsonului”, cititi mai cu atentie tot regulamentul, chiar si acolo unde sunt lucrari de reoaratii trebuie asigurata o viteza minima de 30 km/ora.

  Geo Driver says:

  Viteza minima pe autostrada e de 70 km/h. Pentru cei care au mai putin de 1 an , viteza maxima e de 110 km/h.

  Cristian says:

  Nu exista in lege vreun articol care sa reglementeze viteza minima pe autostrada. Contraziceti-ma punand aici legea si numarul articolului care reglementeaza viteza minima pe autostrada.

Adaugă un comentariu