Programul Prima Maşină – Top 5 oferte (I)

Programul Prima Maşina, gândit pentru stimularea cumpărării de mașini noi de către tineri, primește 10 de milioane de lei anul acesta ca plafon pentru garantarea creditelor.

Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi a demarat în luna aprilie 2015, când a fost alocat un plafon total al garanțiilor în valoare de 350 milioane lei. Pentru că nu a avut succesul scontat, în 2017 programul Prima Maşină a primit o alocare de 50 milioane de lei. Şi mai puţini bani sunt prevăzuţi în bugetul pentru 2018: doar 10 milioane lei.

Programul Prima Maşină se adresează celor care vor un autovehicul cu un preț de maximum 50.000 de lei. Avansul minim pe care clientul trebuie să îl achite este de 5%, iar dobânzile impuse de bănci sunt mai mici decât cele practicate în cazul altor tipuri de servicii de creditare.

Programul Prima Maşină – Top 5 oferte (I)

Deşi programul Prima Maşină nu a avut un mare succes pentru că suma maximă acceptată este de 50.000 lei pe piaţă se pot găsi suficiente oferte care să fie atractive pentru cei care vor o maşină nouă.

Vom încerca printr-o serie de materiale să realizăm un top al celor mai atractive oferte auto existente pe piaţa de la noi şi care se încadrează în termenii acestui program.

Alte criterii pe care le luăm în considerare vizează nivelul taxelor şi al asigurărilor.

Programul Prima Maşină – cum îl accesezi şi ce acte îţi trebuie

Fiat Panda 1.2 69CP Lounge 

O maşină practică pentru oraş, cu suficient spaţiu pentru un tânăr şi taxe mici. Şi cu un preţ de listă de 10.200 euro se încadrează fără probleme în Programul Prima Maşină.

FORD KA+ 1.2 TI-VCT 85CP ULTIMATE

Uşor de manevrat pentru un începător, nivel al taxelor şi asigurărilor redus şi cu un preţ de 10.100 euro se califică fără probleme în top.

Kia Picanto 1.0 Classic

Cu un preţ de 10.564 euro această maşină este interesantă şi pentru că este oferită cu o garanţie de 7 ani!

Opel Corsa 1.2 70CP Selection

Se numără printre preferatele românilor şi cu puţin noroc la dealer se poate obţine un preţ mai mic decât cei 11.110 euro ceruţi pentru această citadină.

Suzuki Baleno 1.2 GA 

Cu un motor de 90 CP acest Suzuki poate fi chiar rapid şi perfect pentru o escapadă până la munte dacă preţul 10.950 euro este considerat unul bun.

Citeşte şi  Programul Prima Maşină – Top 5 oferte (II)

 

 

Adaugă un comentariu