Renault Morphoz, un concept cu de toate: este electric și își schimbă forma (VIDEO)

Renault a prezentat un concept de vehicul electric modular, care poate fi folosit atât ca mijloc de mobilitate urbană cât și extraurbană.

Citește și:

Renault Talisman facelift va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Renault Twingo ZE – citadina electică cu autonomie de 180 km

Renault a suspendat extinderea capacităţii de producţie la uzina de la Mioveni

Conceptul Mercedes-Benz Vision AVTR ne poartă spre lumea fantastică din Avatar

Conceptul autovehiculului LF-30 Electrified întruchipează viziunea „Lexus Electrified’

Salonul Auto de la Geneva de anul acesta a fost anulat din cauza coronavirusului, însă asta nu înseamnă că producătorii auto nu ne vor mai arăta noutățile pe care le aveau pregătite pentru eveniment. Spre exemplu, Renault a publicat imagini și informații cu Morphoz, un concept de mașină electrică modulară. În cuvintele creatorilor său, Morphoz este descris ca un automobil „capabil să se adapteze, morfologic și tehnologic, unuia dintre cele două moduri [de funcționare], în funcție de preferințele șoferului’.

Cele două moduri la care face referire Renault sunt City și Travel. În modul City, Morphoz are o lungime de 4,4 metri (din care 2,7 sunt ampatamentul) și poate căra, în bateriile sale, până la 40 kWh. Asta îi permite o autonomie de până la 400 km, pentru curse urbane și suburbane.

 

În modul Travel, SUV-ul își poate extinde lungimea până la 4,8 metri (și ampatamentul până la 2,9 metri) și poate încorpora mai multe baterii: până la 90 kWh. Autonomia în modul Travel ar fi de până la 700 km. Metamorfoza nu se efectuează din mers, ci în stații special amenajate pentru adăugarea/sustragerea celulelor de baterii, o acțiune (automatizată) care nu ar dura mai mult de câteva secunde, zice Renault.

Designul lui Morphoz este, desigur, futuristic și îndrăzneț, iar din el se vor desprinde câteva elemente estetice care vor fi semnătură specifică modelelor electrice Renault. Nu știm cât din interiorul prezentat de francezi aici va fi reprezentat pe mașinile de stradă ale viitorului apropiat, însă pentru a evita eventuale dezamăgiri, cel mai bine l-am privi ca pe un exercițiu de reprezentare a unei idei minunate.

Adaugă un comentariu