Coronavirus: Declaraţia pe propria răspundere a fost modificată! Cum arată și ce completăm

Autorităţile au modificat formularul de declarație pe proprie răspundere, pentru a fi pus în acord cu Ordonanța Militară 10.

Noul formular poate fi descărcat de pe site-ul Știri Oficiale și diferă de cel precedent doar prin nota din subsol, care precizează care sunt noile intervale orare în care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din casă, respectiv 7.00 – 11.00 și 19.00 – 22.00.

Iată cum arată declarația pe propria răspundere modificată:

Coronavirus: Declaraţia pe propria răspundere a fost modificată! Cum arată și ce completăm

„Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute la punctele 1-6 și 9. Deplasarea se face în orice interval orar, pentru motivele prevăzute la pct.1, 3, 6 și 9, respectiv între orele 7.00-11.00 și 19.00-22.00, pentru motivele prevăzute la punctele 2, 4 și 5′, este noua formă a notei de subsol.

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din oraș spre mare sau munte?

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din orașe spre mare sau munte? Pentru această întrebare era așteptat un răspuns ferm din partea autorităților de la momentul în care a fost anunțată o perioadă de relaxare a măsurilor luate în starea de urgență.

Clarificările au venit de la președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă după o ședință la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

„Starea de urgență nu va fi prelungită. Data de 14 mai e ultima zi în care avem stare de urgență. Din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra în stare de alertă’ a anunțat șeful statului.

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din orașe spre mare sau munte?

Președintele Iohannis a făcut câteva precizări legate de deplasarea persoanelor după ce intră în vigoare starea de alertă la nivel național.

Începând cu data de 15 mai, oamenii vor putea să circule în interiorul localității de domiciliu fără a completa o declarație pe proprie răspundere, „dar nu e bine să exagerăm’ în condițiile în care „epidemia nu a trecut’, a subliniat președintele.

Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele’ a mai precizat șeful statului.

Acest lucru înseamnă că nu vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din orașe spre mare sau munte pentru concedii.

Putem pleca cu mașina din oraș doar în interes de serviciu sau pentru rezolvarea problemelor medicale. Probabil aceste aspecte vor fi clarificate pe parcurs pentru că în timpul stării de urgență era acceptată deplasarea cu mașina dintr-o localitate în alta pentru a duce bunuri persoanelor în nevoie sau pentru a cumpăra o mașină.

Mai mult, măsurile de relaxare de mișcare mai liberă, atenție, nu se aplică în localitățile care sunt în carantină! Deci, acolo unde localitatea este declarată în carantină, această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat’ a mai precizat președintele României.

Adaugă un comentariu