Creșteri salariale pentru angajații Dacia

Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. Astfel, s-a convenit o creșterea cu 150 de lei (5%) a salariului de bază brut la nivel de operatori.

În plus, toți angajații vor primi o primă pentru rezultatul obținut în 2015. Aceasta are o valoare de 1.430 de lei brut și va fi acordată în luna mai a anului curent.

Salariul mediu brut realizat la sfârşitul anului 2015 a fost de 4.700 lei, incluzând salariul de bază, vechime/sporuri, ore suplimentare şi prime. În plus față de salariul lunar, anajații Dacia beneficiază și de prime de Paște, de Crăciun și de vacanță.

La acestea se adaugă bonuri de masă, tichete cadou, transport subvenționat, asigurare de sănătate, bilete de odihnă și tratament și alte ajutoare.

Salariul operatorilor din cadrul Dacia este de aproape 3 ori mai mare decât la finalul anului 2007. În 2015, salariul acestora a fost aproape dublu față de salariul mediu realizat la nivelul economiei naționale.