Cu ce viteză maximă poți circula în anumite țări europene

Vara este tot mai aproape și mulți dintre români își petrec vacanța în țări din Europa. Legile rutiere diferă de la o țară la alta, la fel și limita maximă de viteză. Iată cu ce viteză se poate circula în anumite țări europene:

Germania – nu există limită de viteză pe anumite porțiuni din Autobahn. Pe anumite șosele limita este de 130 de km/h. În localitate, limita este de 50 de km/h.

Bulgaria – limita pe autostrăzi este de 140 de km/h, iar în localități viteza maxima admisa este de 50 km/h. În afara localităților se poate merge cu până la 90 de km/h.

Ungaria – limita de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar pe drumurile europene limita este impusă la 90 de km/h.

Italia – limita de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar pe drumurile europene limita este impusă la 90 de km/h.

Polonia –  limita maximă de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar în localități există o limită de 50 sau 60 de km/h, în funcție de așezările rurale. În afara acestora, se circula cu viteza maximă de 90 de km/h.

Franța – limita de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar pe drumurile europene limita este impusă la 90 de km/h. În localități se poate circula cu până la 50 de km/h.

Adaugă un comentariu