Cu ce viteză maximă poți circula în anumite țări europene

vezi galeria foto

Vara este tot mai aproape și mulți dintre români își petrec vacanța în țări din Europa. Legile rutiere diferă de la o țară la alta, la fel și limita maximă de viteză. Iată cu ce viteză se poate circula în anumite țări europene:


Germania – nu există limită de viteză pe anumite porțiuni din Autobahn. Pe anumite șosele limita este de 130 de km/h. În localitate, limita este de 50 de km/h.

Bulgaria – limita pe autostrăzi este de 140 de km/h, iar în localități viteza maxima admisa este de 50 km/h. În afara localităților se poate merge cu până la 90 de km/h.

Ungaria – limita de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar pe drumurile europene limita este impusă la 90 de km/h.

Italia – limita de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar pe drumurile europene limita este impusă la 90 de km/h.


Polonia –  limita maximă de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar în localități există o limită de 50 sau 60 de km/h, în funcție de așezările rurale. În afara acestora, se circula cu viteza maximă de 90 de km/h.

Franța – limita de viteză pe autostrăzi este de 130 de km/h, iar pe drumurile europene limita este impusă la 90 de km/h. În localități se poate circula cu până la 50 de km/h.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE