Cu pletele-n vant: Citroen DS3 Cabrio

Desi toamna nu este cel mai potrivit anotimp pentru a lansa o decapotabila, Citroen a ales tocmai Salonul de la Paris din septembrie pentru a dezvalui noua versiune cabrio a micului DS3.

Al patrulea model din gama premium Distinctive Spirit propune o solutie similara celei folosite si de italienii de la Fiat pentru versiunea descoperita a actualului 500. Astfel, plafonul modelului de serie a fost inlocuit de un soft-top, insa montantii laterali B si C au fost pastrati pentru un plus de rigiditate si siguranta. Operatiunea de pliere a noului pavilion textil dureaza doar 16 secunde si poate fi realizata pana la viteze de maximum 120 km/h. Exista trei pozitii distincte de rabatare: total, orizontal si intermediar.

Portbagajul ofera cel mai mare volum din segment, 245 l, iar hayonul se deschide printr-o miscare de translatie complet originala. Luneta independenta culizeaza vertical si dispare in spatele usii portbagajului in cazul decapotarii complete a masinii.

Micul DS3 Cabrio ofera si posibilitati aproape infinite de personalizare cromatica, fiind disponibile sute de combinatii pentru soft-top, caroserie, oglinzi sau jante. Si interiorul poate fi configurat dupa bunul plac al proprietarilor, acestia putand asorta plansa de bord, ornamentele gurilor de aerisire sau manerul schimbatorului de viteze cu nuanta pavilionului textil, disponibil in trei culori de baza (negru, albastru si DS Monogramme) si zece teme grafice distincte (Urban Tribe, Onde, Perle, Zèbre, Map, Plane, Co Design, Flavio, Flower si Graphic Art).

In timp ce majoritatea decapotabilelor cantaresc cu 100 kg mai mult decat versiunile din care au fost derivate, DS3 Cabrio este cu doar 25 kg mai greu decat modelul hatchback.

Adaugă un comentariu