Ceața și câteva dintre cauzele accidentului în lanț de pe A2. Cum afectează fenomenul meteo percepția șoferilor

Ceața, problema eternă a șoferilor din întreaga lume. Un accident în lant s-a produs sâmbătă dimineața pe autostrada A2, în urma căruia patru persoane și-au pierdut viata și alte peste 50 au fost rănite, una fiind în stare gravă. Puțini sunt conducătorii auto care știu că ceața afectează grav percepția șoferilor.

Ceața distorsionează percepția asupra vitezei. Din pricina ceții, șoferii ar putea să creadă că merg cu o viteză mai redusă decât este în realitate. Dacă limita de viteză este de 50 de km/h, pe timp de ceață, conducătorii auto ar trebui să ruleze cu o viteză mai mică deoarece limitele de viteză sunt proiectate pentru conducere în condiții optime.

Totodată, din pricina vizibilității reduse, șoferii vor avea nevoie de mai mult timp pentru a distinge între un obiect în mișcare și unul care staționează.  Mai precis, aceștia vor avea dificultăți în a determina diferența dintre mașinile parcate și autoturismele în mers. Acest lucru ar putea duce cu ușurință într-un accident, dacă șoferii nu circulă cu viteză redusă pe timp de ceață, notează seriousaccidents.com.

5 sfaturi esentiale pentru conducerea pe timp de ceata

Fenomenul meteo numit ceață face ca șoferii să estimeze în mod eronat distanța. Astfel, aceștia sunt tentați să judece conform credinței obișnuite că obiectele mai neclare sunt aflate la o distanță mai mare. Pe ceață, lucrurile nu stau mereu așa: uneori, obiectele mai neclare pot fi mai aproape decât cele clare.

Așa arată un accident pe timp de ceață!

Adaugă un comentariu