Cum afli dacă polițistul care te-a oprit în trafic te filmează?

Conducerea Poliției Rutiere a anunțat anul trecut că instituția a achiziționat camere video cu care să fie dotați agenţii de la Brigada Poliţiei Rutiere (BPR) din Capitală.

44 de bodycam-uri, asemănătoare celor folosite de agenții din Statele Unite ale Americii, au fost distribuite către agenţii de la Brigada Poliţiei Rutiere (BPR). Camerele pot să filmeze timp de 8 ore, în format HD.

IMAGINI INCREDIBILE! Cum arată 335.000 DE MAȘINI ABANDONATE! VIDEO

Muncă de mântuială. Muncitorii din Craiova au turnat asfalt în jurul unor mașini

“Am implementat nişte măsuri de siguranţă. Am creat un sistem în care nici măcar şeful agentului care a filmat nu poate să vadă înregistrarea. Camerele sunt capsulate, poliţiştii nu pot umbla la ele. Au un sistem de protecţie”, au explicat surse din Direcţia Rutieră a Poliţiei Române pentru adevarul.ro.

Cum afli dacă polițistul care te-a oprit în trafic te filmează?

PAcest lucru este extrem de simplu, deoarece agentul are obligaţia să-l informeze pe cel pe care l-a oprit că este filmat. În plus, omul legii va purta în piept un ecuson galben inscripţionat „bodycam.

Ca la Formula 1. Un șofer s-a filmat în timp gonea prin România cu 270 de km/h | VIDEO

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

Se pare că prezența camerelor reușește să-i tempereze chiar și pe cei mai nervoși conducători auto. “Dacă se ştiu filmaţi, şoferii au un alt comportament. Camerele descurajează atitudinea agresivă a unor şoferi. Când sunt opriţi şi sunt avertizaţi, le vorbesc agenţilor mult mai frumos, spun oamenii legii.

Adaugă un comentariu