Cum arăta primul Ford Mustang și de unde i se trage numele

Ford Mustang este o mașină legendară pentru americani. Ajuns astăzi la a șasea generație, Ford Mustang are o poveste aparte și modelele sale au bucurat sute de mii de americani de toate vârstele.

Povestea Ford Mustang a început în anul 1964. Numele mașinii se pare că se trage de la avionul de luptă P-51 Mustang din Al Doilea Război Mondial, al cărui fan era stilistul mașinii: Pres Harris. Mai există o a doua variantă a numelui automobilului. Se spune că Robert J. Egger, un om important din companie, a primit cadou o carte numită „The Mustangs’, de la care i-ar fi venit ideea numelui.

Primul Mustang

Modelul Ford Mustang a fost lansat la New York, pe 17 aprilie 1964. Primul Ford Mustang avea 2 locuri, motorul montat pe mijloc și era decapotabil. Mașina era dotată cu motorul de la modelele Falcon ce avea o capacitate de 2,8 litri și 101 CP. Ulterior, motorul de la Falcon a fost înlocuit cu unul V8 de 4,7 litri. 22.000 de mașini au fost vândute în prima zi.

Ford Mustang

Vânzările Mustangurilor au fost de-a dreptul neașteptate, peste un milion de bucăți vândute în 18 luni. De atunci, succesul Mustang a crescut de la un an la altul, ajungând anul trecut la a șasea generație. Prețul unui Mustang model 2015 pleacă de la 35.000 de euro în Europa.

Fiat 126p, cel mai bine vândut automobil din istoria Poloniei

Adaugă un comentariu