Revoluția mașinilor autonome! Cum răspund șoferii Uber la întrebarea: “Ce te faci dacă roboții îți vor lua locul în viitor?”

Viitorul însemnă mașini autonome. Mașinile autonome înseamnă lipsa șoferului. Cum rămâne cu cei care trăiesc din această meserie veche de zeci de ani?

Un studiu citat de Automotive News arată că trei sferturi dintre şoferi nu cred că vor cumpăra o maşină autonomă vreodată. Alte cercetări efectuate de mai multe asociaţii auto din Canada şi America arată că între jumătate şi trei sferturi dintre şoferi nu sunt de acord cu prezența mașinilor care se conduc singure.

Și totuși, ce spun conducătorii auto care își câștigă traiul din șoferie despre rivalii lor: roboții? Cei mai expuși sunt conducătorii auto Uber, al căror loc ar putea fi luat de computere inteligente în viitorul apropiat.

Sondaj: șoferii nu vor mașini autonome

“Îmi place să conduc. O fac în jur de 14 ore pe zi. E mult!”, spune un șofer în vârstă, la auzul că ar putea fi înlocuit de un robot. Un alt conducător auto ce practică meseria de ani buni, adaugă pe un ton optimist: “Uneori, tehnologia cade, știi? La fel ca internetul. Nu sunt îngrijorat”. O șoferiță vede altfel viitorul șofatului: “Poate în 2025 vor fi roboți, sper ca atunci să nu mai fac meseria asta”.

Conform Boston Consulting Group, până în 2035 un sfert din maşinile cumpărate în lume vor fi autonome.

Vezi AICI IMAGINI!

Adaugă un comentariu