Cum rezolva Toyota Romania problemele la pedala de acceleratie

Toyota Romania confirma planul de rechemare in service pentru verificarea pedalei de acceleratie.

Toyota Romania confirma planul de rechemare in service pentru un numar de vehicule comercializate pe teritoriul tarii.

In acest moment, Toyota Romania, alaturi de Toyota Motor Europe, analizeaza numarul vehiculelor implicate, analiza ce va fi finalizata pe parcursul zilelor viitoare. Posesorii acestor masini vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care si-au achizionat masina, prin care vor fi invitati pentru programari in service. Verificarea unei masini va dura aproximativ 30 de minute, costurile urmând sa fie suportate de catre companie.

Campania de rechemare este o masura preventiva ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de catre Toyota Motor Europe, chiar daca posesorii acestor masini nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleratie, sau daca masina nu prezinta problema respectiva.

Toyota nu detine informatii privind existenta vreunui accident la nivelul Europei sau in Romania, care sa aiba legatura cu problema semnatala la pedala de acceleratie. De asemenea, nu exista nicio legatura intre problema pedalei de acceleratie si cea a covorasului anuntata la nivelul Americii de Nord.

Toyota Motor Europe a anuntat pe 28 ianuarie rechemarea in service a urmatoarelor 8 modele, astfel:

* Toyota AYGO (Feb. 2005 – Aug. 2009)
* Toyota iQ (Nov. 2008 – Nov. 2009)
* Toyota Yaris (Nov. 2005 – Sep. 2009)
* Toyota Auris (Oct. 2006 – 5 Jan. 2010)
* Toyota Corolla (Oct. 2006 – Dec. 2009)
* Toyota Verso (Feb. 2009 – 5 Ian. 2010)
* Toyota Avensis (Nov. 2008 – Dec. 2009)
* Toyota RAV4 (Nov 2005 – Nov 2009)

Cum va solutiona Toyota problema pedalei de acceleratie?

In unele cazuri si cu incidenta foarte redusa, exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata, sau sa revina lent la pozitia normala. Problema implica un dispozitiv de frecare la pedala, menit sa faca pedala stabila si echilibrata. Dispozitivul include o potcoava care realizeaza o actiune de frecare pe o suprafata adiacenta in timpul functionarii normale a pedalei. In timp, din cauza materialelor folosite, a conditiilor de utilizare si de mediu, aceste suprafete pot genera blocaje. In unele cazuri, pedala poate sa revina lent la pozitia normala sau, in cazuri rare, poate ramane blocata, lasand acceleratia partial deschisa.

Solutia Toyota este eficienta si simpla, in acelasi timp. Procedura de remediere include instalarea unei piese de otel cu dimensiuni foarte exacte in ansamblul pedalei de acceleratie, menita sa reduca frecarea dintre corpul pedalei si bratul pedalei.

De asemenea, aceasta piesa va mari forta de reactie a arcului care readuce pedala la pozitia sa initiala/ridicata. Compania a confirmat eficienta acestei solutii prin teste riguroase realizate pe vehicule a caror pedala de acceleratie aveau tendinta de a se bloca.

Toyota Romania SRL – Customer Relations Contact
Program de lucru: Luni-Vineri: 09.00 – 17.30,
Telefon: 021.200.04.02,
Email: [email protected]; [email protected]

Adaugă un comentariu