Curând va apărea o nouă generație în seria Renault Espace. De fapt, va fi și o schimbare de concept, de la monovolum la SUV.

Cu 40 de ani în urmă a fost prezentată prima generație din ceea ce avea să devină seria monovolumelor Renault Espace. De atunci încoace, Espace nu a încetat să aducă inovații stilistice, ergonomice și tehnologice în domeniul auto. Cea de-a șasea generație a seriei va fi lansată în primăvară.

Se vede că, până la urmă ideile radicale, materializate înaintea timpului lor și care, totuși, nu sunt rupte de realitate, ajung la un moment dat să conveargă cu tendințele mari ale evoluției. Primul Renault Espace a insistat pe funcționalitatea ridicată și dimensionarea generoasă a interiorului. Generațiile următoare au perfecționat tema și i-au adăugat o tușă premium. De-a lungul a cinci generații, Renault Espace a continuat să fie astfel o referință a monovolumelor (MPV).

Între timp, proporțiile automobilelor s-au schimbat, roțile au crescut în dimensiuni și, la un moment dat, piața a virat puternic în spre conceptul de SUV. În fond, SUV-urile atrag astăzi tocmai prin calitățile pe care Renault Espace le-a promovat cu patru decenii în urmă insistând pe forma de MPV: polivalență funcțională și habitaclu spațios.

Cu prilejul lansării celei de-a șasea generații, Renault Espace va adăuga la calitățile sale și designul de SUV. Interiorul va oferi până la 7 locuri. Construit pe platforma CMF-CD (Common Module Family – calibrată pe clasele compactă/medie), noul Espace va fi o mașină perfect adaptată călătoriilor lungi în cele mai bune condiții de confort.

Adaugă un comentariu