Ai văzut cât costă o Dacia 1300? Tu cât ai fi dispus să oferi?

Dacia 1300 nu este o mașină recunoscută ca foarte valoroasă – de fapt mai mult ca sigur ai văzut câteva ruginind prin parcările publice. Cu toate acestea, un proprietar a scos la vânzare un exemplar pentru fabuloasa sumă de 11.900. De euro!!!

Dacia 1300 este mașina care a pus practic România în mișcare. Aproape două milioane de unități ale modelului realizat pe baza lui Renault 12 au fost produse în diverse versiuni la Mioveni între 1969 și 2004. Au fost atât de multe produse, încât valoarea acestora tinde spre zero. Acum, cei mai mulți proprietari le casează prin programul Rabla, deși sunt și unii care le recondiționează și le înregistrează ca vehicule istorice.

Citește și:

Cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

 

Un astfel de exemplar a ajuns pe site-urile de anunțuri auto, prețul cerut fiind unul fabulos: 11.900 de euro. După cum declară primul și singurul său proprietar, mașina este înmatriculată și se află în perfectă stare de funcționare, fără accidente. Justificarea sa pentru prețul piperat este faptul că exemplarul nu a fost recondiționat, ci doar foarte bine conservat, toate piesele fiind originale.

Mașina este roșie și a fost fabricată în 1972. Ca toate Daciile produse atunci, avea un motor pe benzină de 1,3 litri (de unde și denumirea mașinii) care dezvolta o putere de 54 CP.

    Dan says:

    O porcarie de masina. Am avut doua, prima pt ca astea erau vremurile si a doua pt ca pt scurt timp a fost necesara. Tinuta de drum, nu. Siguranta, nu. Putere, nu. Comfort, nu. Tot timpul era necesar sa surubaresti la ea. Reparai una, se strica alta si tot asa. Stiu ca sunt o gramada de noatalgici, dar asta nu o face o masina buna. Sa fie la ei acolo.

Adaugă un comentariu