Cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație – recordul a fost doborât

Avem un nou record în materie de cea mai scumpă mașină vândută vreodată la o licitație. Și de data aceasta, tot un model Ferrari este responsabil.

În cadrul evenimentului auto al anului pentru colecționarii din SUA, RM Sothebys a organizat o licitație în urma căruia avem un nou deținător al titlului 'cea mai scumpă mașină din lume vândută la o licitație'. Estimările inițiale prevedeau o sumă de 45 de milioane de dolari pentru exponatul respectiv.

Vorbim despre un Ferrari 250 GTO cu numărul de șasiu 3413. A fost condus de Phil Hill în 1962 și licitația pentru el a pornit de la 35 de milioane de dolari. Fiecare licitator a crescut prețul cu câte 250.000 de dolari după ce a fost depășit pragul de 40 de milioane de dolari încă de la a doua strigare.

Acest model de Ferrari a fost construit în doar 36 de unități, iar fiecare dintre ele are o valoare deosebită. Doar patru dintre cele 36 au fost modificate de Scaglietti, iar exemplarul cu seria 3414 a alerga în campionatul GT Italian, Cursa de la Targa Florio din 1963 și 1964, dar și multe alte etape derulate până în 1965.

Cel care a cumpărat-o a plătit 48.4 milioane de dolari, cu 10 milioane de dolari peste cât a achitat fostul său proprietar în anul 2014. În doar patru ani, acest Ferrari 250 GTO a reușit să-și mărească valoarea cu peste zece milioane de dolari.

Rezultatul pare incredibil, dar este normal în contextul dorințelor ferme ale colecționarilor. Unii dintre ei ar da aproape orice pentru anumite automobile, dar modelul 250 GTO stabilește record după record la fiecare licitație la care participă. Aproape indiferent de stare și de cine îl conducea în vremurile de glorie.

Citește și:

Best Driver 2018: Auto Bild și Hyundai caută cel mai bun pilot

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Aproape toate bancurile cu Chuck Norris într-o singură reclamă

Programul Rabla Plus 2019: Tot ce trebuie să știi

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

Adaugă un comentariu