Dacia Duster Army – toate informațiile despre această versiune militară

Prin filiera comercială a Renault Commercial Roumanie (RCR) şi prin centrul de inginerie RTR, Renault dezvoltă şi proiecte speciale de vehicule.

Este şi cazul Duster Army, un vehicul care vine în întâmpinarea unui client cu nevoi de transport foarte specifice – Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi care respectă toate normele militare NATO.

Pentru a corespunde acestor standarde, RTR, în colaborare cu un carosier local, a realizat o serie de modificări pe vehicul, plecând de la o versiune de serie Duster 4×4, faza 1, echipat cu un motor Diesel de 1,5 dCi, 110 CP.

Dacia Duster Army - toate informațiile despre această versiune militară

În primul rând, vehiculul beneficiază de protecţii suplimentare (scuturi) sub caroserie pentru motor, cutie de viteze, rezervor combustibil şi diferenţial spate. De asemenea, a fost conceput un sistem de protecţie exterior, tip roll cage, care este demontabil şi se fixează fără nici un impact asupra structurii caroseriei (fără găuri suplimentare în caroserie).

Pentru deplasarea în condiţii speciale, Duster Army este dotat cu un troliu demontabil în faţă, cu un sistem de atelaj combinat pentru tractarea diferitor remorci militare (sistem cu sferă şi sistem cu bolţ), dar şi cu inele de ancorare pentru aerotransport.

Pentru a se asigura o autonomie cât mai ridicată a echipamentelor, vehiculul beneficiază de mai multe prize pentru alimentarea cu curent electric, printre care două prize exterioare de 12V şi 24V ce pot fi folosite pentru interconectarea cu alte vehicule. Citește mai mult pe 4x4adventure.ro.

Dacia Duster cu șenile – după ce v-am prezentat vehicule ale Armatei şi Poliţiei, în cele ce urmează vă facem cunoştinţă cu unul aparţinând Jandarmeriei.

Dacia Duster cu şenile va rupe inimile admiratorilor săi, cu atât mai mult cu cât kitul este (aproape) Fabricat în România.

    Tu Dorel Toa Der says:

    Dacă tot se pare că nu mai avem șanse cu Piranha V, respinse de armată(din nou!), bune și tabacherele astea !

Adaugă un comentariu