Dacia Duster cu şenile – primul test serios în România

După ce v-am prezentat vehicule ale Armatei şi Poliţiei, în cele ce urmează vă facem cunoştinţă cu unul aparţinând Jandarmeriei.

Dacia Duster cu şenile va rupe inimile admiratorilor săi, cu atât mai mult cu cât kitul este (aproape) Fabricat în România.

Dacia Duster cu şenile - primul test serios în România

Exceptând o scurtă sesiune de teste de la Titu de acum ceva timp, suntem primii jurnalişti care au explorat capacităţile acestui vehicul 4×4. În câteva ore de urcat rampe abrupte (să tot fi fost 45 grade) şi acoperite cu clisă, plus traversat vaduri adânci (după cum se vede în fotografii), nu i-am descoperit aceste limite.

Nu numai că a trecut peste toate obstacolele întâlnite, însă a făcut-o cu atâta nonşalanţă încât ne-am grăbit să ne uităm sub capotă: nu cumva o fi vreun motor V6 provenit de la Nissan/Infinity, aşa cum au Dusterele de Dakar.

Dacia Duster cu şenile - primul test serios în România

Nu, nici vorbă, motorul dCi este identic cu alte câteva sute de mii de exemplare răspândite prin toată lumea. Nici măcar nu era vreun exemplar nou, ci pur şi simplu unul folosit de câţiva ani de jandarmii montani, cu uzurile aferente. Citește mai mult pe 4x4adventure.ro.

Adaugă un comentariu