Dacia produce doar la 67% din capacitate la zece zile de la reluarea lucrului

La zece zile după ce a reluat producția, uzina Dacia a ajuns să producă la două treimi din capacitate, a anunțat, miercuri, șeful companiei, Christophe Dridi.

Astfel, după ce pe 4 mai s-a reluat producția, uzina Dacia a ajuns să producă la 67% din capacitate, urmând ca la finalul lunii mai să ajungă la 85% din capacitate.

Dacia a ajuns să producă la 67% din capacitate. Nu se știe când va ajunge uzina la 100% capacitate, totul depinzând de cererea din cele mai mari piețe din Occident și de modul în care aceste țări vor relaxa restricțiile’, a spus Christophe Dridi, citat de libertatea.ro.

La uzina Dacia s-a reluat producția de motoare pe 21 aprilie și cea de vehicule pe 4 mai, în două schimburi. De pe 11 mai se lucrează și în schimbul III, iar producția a ajuns la 700 de mașini/zi, jumătate din capacitatea maximă de 1.400 de mașini/zi.

Conform conducerii uzinei, scopul este să se atingă cifra de 1.200 de unități pe zi în două săptămâni, după ce marți producția a ajuns la 950 de mașini.

Problema cea mai mare rămâne însă legată de vânzări. Spre exemplu în aprilie Dacia a vândut doar 16 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 99,22% faţă de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 2.060 de unităţi.

Pe de altă parte pentru că Programul Rabla 2020 este în desfășurare și Dacia a anunțat că reîncepe producția în luna mai am trecut în revistă ofertele producătorului de la Mioveni. E nevoie de un ajutor mai mare de la statul român?

Adaugă un comentariu