Dacia cucerește Europa: Sandero și Duster, printre cele mai înmatriculate mașini pe continent

Dacia își continuă ascensiunea pe piața auto europeană, fiind unul dintre puținele branduri care au parte de creșteri în ceea ce privește numărul unităților înmatriculate. Din acest punct de vedere, Dacia Sandero a încheiat luna iunie pe locul 5 la nivel continental, iar Dacia Duster s-a clasat pe locul 6.

JATO Dinyamics a publicat statisticile înmatriculărilor în Europa în luna iunie, iar Dacia se poate lăuda cu două modele în partea superioară a clasamentului. Sandero a fost a cincea cea mai înmatriculată mașină de pe continent, luna trecută, cu un total de 23.150 de unități. Din acest punct de vedere, modelul a avut parte de o creștere cu 4,5% față de luna iunie a anului trecut.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

SUV-ul Duster ocupă chiar următoarea poziție în top, locul 6, cu 21.663 exemplare înscrise în circulație. În cazul acestuia, vorbim despe o impresionantă creștere de 10,8% față de iunie 2018.

În total, aproximativ 60.000 de mașini marca Dacia au fost înmatriculate de șoferii europeni în luna iunie, cifre îmbucurătoare pentru constructorul din Mioveni.

Deloc surprinzător, liderul clasamentului este VW Golf, care a fost înscris în circulație în 37.569 exemplare luna trecută. Francezii de la Renault au cucerit restul podiumului, grație modelelor Clio (35.972 unități) și Captur (28.186 unități).

Adaugă un comentariu