Care este povestea Daciei Shifterossa, o mașină de care cu siguranță nu ai auzit

Toată lumea a auzit de Dacia 1300, de modelul 1310, de Solenza sau, mai nou, de Dacia Logan. Dar de Shifter? Da, a existat o mașină denumită Dacia Shifter și fabricată la Mioveni. Iar o ediție limitată a purtat denumirea Shifterossa.

Dacia Shifterossa a fost numele dat unei ediții limitate de Dacia Shifter (o Dacia Papuc 1304, vândută în Marea Britanie sub numele de Shifter). Automobilul botezat Shifterossa avea un motor de 1310 cmc și tracțiune pe puntea din spate.

Prima dubă românească s-a numit TV! Îți mai amintești cum arăta?

Modelele Dacia Shifterossa s-au vândut numai cu volan pe dreapta, erau dotate cu jante de Aro 10 și aveau garda la sol mai mare. Aproximativ 500 astfel de exemplare au fost exportate în Marea Britanie și Japonia.

Conform cifrelor neoficiale, mai există doar o Dacia Shifterossa în stare de funcționare, iar automobilul poate fi văzut la întrunirile naționale Dacia Clasic. Acesta îi aparține lui Alex Enache, un român stabilit în Esher. Bărbatul a descoperit modelul abandonat într-o grădină, unde fusese practic înghițit de vegetație. După încă 3 ani petrecuți într-un hangar, acest papuc prețios a fost adus în România, unde a fost restaurat ca la carte.

Shifterossa

Adaugă un comentariu