Daniel Chițoiu, pus sub învinuire în cazul accidentului mortal

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Secretarul general ALDE a fost chemat să dea explicații privind accidentul mortal în care a fost implicat pe 26 decembrie 2019.

Chițoiu a refuzat să facă declarații în fața procurorilor și a spus la ieșirea de la audieri că nu vorbea la telefon în momentul impactului.

Fostul ministru a venit însoțit de avocat la parchet și a stat la audieri aproximativ 15 minute. Chițoiu a mai declarat la plecare că nu a luat legătura cu familia celor două persoane care și-au pierdut viața în urma accidentului. Întrebat cum explică faptul că a ieșit din mașină pe picioare și i-a însoțit pe polițiști, apoi a fost luat cu targa și dus la spital, Daniel Chițoiu a răspuns: „Mi-am revenit în momentul acela’.

‘Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. A refuzat să dea declarații la audieri, prevalându-se de dreptul la tăcere’, a declarat procurorul Cătălin Arsene de la Parchetul Tribunalului Argeș.

Sursa: libertatea.ro

Pe 26 decembrie 2019, a avut loc un accident rutier în localitatea argeșeană Zamfirești în care a fost implicat și fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu. Mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit violent de autoturismul la volanul căruia se afla Haralambie Pristavu, un bărbat de 82 de ani din Pitești. Pensionarul a murit pe loc, iar soția sa care se afla pe locul din dreapta a fost grav rănită în urma impactului. Femeia a fost transportată la spital, unde a decedat.

Și Mario Iorgulescu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă și conducere sub influența substanțelor interzise, la aproape două luni după ce a provocat un grav accident, în urma căruia un alt tânăr a murit. Tânărul de 24 de ani ar urma să revină în România pentru a fi audiat de procurori referitor la accidentul pe care l-a produs.

taguri
Adaugă un comentariu