Dawn este numele viitorului cabriolet Rolls Royce – Update teaser foto

Update: Rolls Royce a publicat o serie de imagini teaser cu viitorul Dawn. Cabrioletul britanic va fi prezentat pe 8 septembrie, urmând ca debutul în fața publicului să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care va debuta pe 15 septembrie. 

rolls royce dawn (1)

————

13.05.2015

Rolls Royce a anunțat numele viitorului cabriolet derivat din coupé-ul Wraith. Acesta se va numi Dawn, numele trimițând la legendarul Silver Dawn, un model exclusivist care a fost fabricat în numai 28 de exemplare, între 1950 și 1954.

Rolls Royce Dawn va fi lansat anul viitor, reprezentând un nou pas în revigorarea mărcii britanice, care a început în 2003 cu lansarea lui Phantom și a continuat cu Ghost și Wraith. Viitorul model este așteptat să poarte un soft-top, cu toate că unele prototipuri de test au fost observate având un hard-top.

Mecanic, Dawn nu se va deosebi substanțial de Wraith, urmând să aibă aceleași motorizare V12 bi-turbo de 6,6 litri/632 CP. Cabrioletul va fi mai greu și va avea o dinamică mai puțin competentă decât a lui Wraith, care este văzut ca fiind cel mai sportiv model Rolls Royce.