De ce s-a prabusit podul Morandi de la Genova?

De ce s-a prabusit podul Morandi este întrebarea care frământă pe toată lumea în Italia acum, după producerea unuia dintre cele mai grave accidente de infrastructură din Europa postbelică. În dezastrul din Peninsulă au murit cel puțin 40 de oameni, alți zeci fiind răniți.

O porțiune de aproximativ 200 de metri a unui viaduct al autostrăzii A10 din Italia s-a prăbușit în data de 14 august, cauzele dezastrului fiind încă investigate. Numeroase mașini au căzut atunci în gol de la o înălțime de aproximativ 70 de metri, în momentul în care un pilon al viaductului a cedat, iar puntea acestuia s-a prăbușit.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreținerii au fost uriașe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat.

Până la urmă, s-a optat pentru reconsolidare, pentru a nu opri traficul, în condițiile în care podul era unul dintre principalele noduri de circulație din Genova. Lega autostrada A10, care vine din Franța, cu A7, care ajunge la Milano.

Citește și:

Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta? Legea se schimbă de la 1 septembrie

Logan Stepway, dezvelit oficial în Rusia

Germanii nu mai cumpără diesel. Ce se întâmplă cu mașinile?

ANAF vinde super mașini și în August! Cât costă un supercar la ANAF?

Noi informații despre viitoarea taxa auto: Cum te afectează?

 

De altfel, în momentul prăbușirii, se lucra chiar la consolidarea construcției.  Potrivit autorităților italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistență, în contextul reabilitării, dar și după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova.

via | digi24.ro

    razvan says:

    de ce s-a prabusit ?

Adaugă un comentariu

Articole similare