Noi informații despre viitoarea taxa auto: guvernanții vor să penalizeze proprietarii de mașini poluante

Zvonurile despre o viitoare taxa auto sunt confirmate chiar de către ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Potrivit acesteia, Guvernul lucrează la o nouă metodă de penalizare a proprietarilor de mașini poluante.

Mesaj politic publicat pe o populară aplicație de navigație

Mesaj jignitor de la purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră

Intersecţia din România unică în Europa. Ce o face atât de specială

Proiectul viitoarei taxe auto ar trebui să fie gata în lunile următoare, noua taxă fiind astfel o certitudine. Aflată la Alba Iulia, Grațiela Gavrilescu a fost declarat că la această metodă de penalizare a poluatorilor lucrează specialiști din mai multe ministere.

„Am spus că undeva până la sfârșitul anului pentru că ne dorim să luăm absolut la mână, împreună cu colegi de la Ministerul Transporturilor, RAR, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, pe toate părțile, analiza acestei viitoare metode de penalizare a poluatorului în sensul că nu dorim ca ea să mai fie atacată, contestată și să câștige cineva în instanță. Adică din toate punctele de vedere să ne asigurăm’, a spus Grațiela Gavrilescu.

Primele zvonuri despre o nouă taxa auto/taxă de timbru au început să fie vehiculate în presă în toamna anului trecut, fiind ba dezmințite, ba confirmate. Acum este clar că vom avea o nouă taxa auto, singurele incertitudini fiind legate de numărul celor care o vor plăti și de cuantumul taxei.

Mergi cu mașina la Budapesta? Riști o amendă de 500 de euro!

Studiu – 9 din 10 mașini diesel depășesc limite de poluare din UE

Primarii din patru orașe mari au pus gând rău motoarelor diesel

via |  hotnews.ro

Adaugă un comentariu