Mergi cu mașina la Budapesta? Riști o amendă de 500 de euro!

Primăria din Budapesta a luat decizia interzicerii circulației mașinilor în capitala Ungariei, în fiecare zi între orele 6:00 – 22:00, pentru a reduce poluarea cu gaze de eșapament. Singurele exceptate sunt mașinile care îndeplinesc normele Euro 5 și Euro 6 de poluare. Măsura va rămâne în vigoare până la anunțarea unor noi măsuri.

Restricțiile nu se aplică pe segmentele drumului expres M0, care tranzitează zona administrativa a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szepjuhaszne – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – str. Nagyret – Drumul Mariaremete – Drumul Hidegkuti – limita zonei administrative a Budapestei,  precizează Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul încălcării acestor reglementări, pentru conducătorul auto se consideră că a săvârșit o contravenție. Poliția verifică respectarea acestor măsuri de restricționare a circulației vehiculelor. În caz de încălcare a prevederilor legale, se poate aplica o amendă de până la 150.000 de forinți (aproximativ 500 de euro), arată sursa citată.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

    Dezinformare says:

    Va rog sa nu dezinformati lumea. Aceasta restrictie se aplica masinilor cu norme de poluare EURO1 si EURO2. EURO 3 pana la 6 pot circula fara probleme in Budapesta. Acelasi raspuns l-am primit de la Utinform.hu. Ungaria are 15 clase de poluare, iar 0-4 se refera la ce am scris mai sus.

Adaugă un comentariu