Ministrul Mediului: “Nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare”

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a atras atenția asupra faptului că “nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare” și că “ceea ce s-a vehiculat nu este adevărat”.

Ultimele zile le-au bulversat de tot pe șoferii din România după ce au apărut zvonuri potrivit cărora o nouă taxă auto care ar urma să fie introdusă în vara acestui an. Era vorba despre o taxă de primă înmatriculare cuprinsă între 50 și 3000 de euro, în funcție de nivelul de poluare al automobilului.

Ce mașini au trecut prin mâna lui Victor Ponta

De ce polițiștii pun mâna pe mașină când vă opresc în trafic?

Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate. Vă rog să luaţi de bun numai ceea ce că comunic eu şi cred că v-aţi obişnuit că sunt om extrem de corect şi nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune şi din ceea ce văd, ci din ceea ce scrie la lege,’ a spus ministrul Grațiela Gavrilescu.

ACCIDENTUL care împarte ŢARA în două: a primit 19 ani puşcărie! E corect?

Aceasta a adăugat: “Niciuna dintre valorile respective nu este adevărată. Nici măcar nu ne-am gândit la ele, pentru că deocamdată eu spun că mai bine să nu ne grăbim, ci să facem lucrurile încet şi sigur, pe un număr mare de ani, astfel încât să putem să avem grijă de sănătatea populaţiei şi mediul să nu fie poluat. (…)”.

Ministrul a încheiat: “Transmit tuturor românilor că nu este vorba despre niciun fel de taxă de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, în perioada următoare şi nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur şi simplu speculaţii. Nu avem termen limită, pentru că ne dorim foarte mult ca, în momentul în care ieşim cu o formulă, aceea să fie o formulă realistă, care să fie comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte ţări membre ale Uniunii Europene şi să fie o formulă din care să reiasă clar că va plăti cel care poluează. De asemenea, vom ţine cont de toţi factorii de poluare”.

Adaugă un comentariu