De la gaming la realitatea palpabilă: în curând, McLaren Solus GT te va provoca să-ți materializezi visul de pilotaj.

Una dintre surprizele pe care le-a rezervat anul acesta Goodwood Festival of Speed vizitatorilor săi a fost prezența în zona centrală a unui uimitor obiect pe roți numit McLaren Solus GT Concept. Probabil că adepții gamingului au rămas cu gura căscată văzând că mașina virtuală din jocul Gran Turismo SPORT chiar există! Să te joci cu ingineria și fizica automobilului e ceva mai problematic decât să miști niște pixeli pe un ecran, dar specialiștii de la McLaren s-au apucat să o facă!

Bineînțeles, încă din faza definirii în formă digitală, tema lui McLaren Solus GT a fost abrodată realist în privința integrării părții tehnice, optimizării aerodinamice și a compatibilității cu criteriile clasei competiționale sport-prototip. Astfel, spectaculosul monopost McLaren Solus GT era deja plauzibil ca proiect real în momentele în care piloții aflați în scaunele de gaming îl solicitau din plin pe circuitele virtuale.

Puținii răsfățați ai soartei care vor ajunge în posesia unui McLaren Solus GT real vor primi o mașină neînmatriculabilă, destinată strict explorării potențialului personal de pilotaj pe circuit. Designul său este mult mai elaborat pe plan estetic decât al unei mașini tipice de curse.

Asemenea pilotului aflat într-un cockpit de avion de vânătoare, pilotul aflat la bordul lui McLaren Solus GT are vizibilitate panoramică nestingherită (pe un arc de 180 de grade) asupra spațiului din fața vehiculului. Înfățișarea zonei frontale reflect tema rechinului „hammerhead', tratare stilistică distinctivă pentru exclusivista marcă britanică.

Grupul motopropulsor va reuni o motorizare V10 cu o cutie de viteze secvențială având 7 trepte. Nu se va face niciun compromis de dragul prețului în privința materialelor și soluțiilor tehnice selectate pentru fabricație. Numărul total de exemplare care se preconizează a fi asamblate: 25.

Adaugă un comentariu

Articole similare