Debut oficial în România pentru Ineos Grenadier Quartermaster, noul pick-up al mărcii cu orientare off-road dedicată.

Ineos Grenadier Quartermaster are ampatametul mai mare decat deja cunoscutul off-roader Ineos Grenadier Station Wagon și configurația sa standard reflectă, probabil, cel mai ridicat potențial de rulare pe teren accidentat disponibil acum pe piață și cea mai avansată tehnică de propulsie cu acest profil.

Ca și în cazul lui Ineos Grenadier, pick-up-ul Ineos Grenadier Quartermaster este dotat cu motorizări BMW de 3.0 litri turbo, având șase cilindri în linie, benzină sau diesel și cutie de viteze automată ZF AT8 cu opt trepte. Transmisia include reductor, plus (optional) diferențiale blocabile la punțile din față și din spate. Chiar dacă proporțiile caroseriei, forma pavilionului și geamurile plate sugerează vreo înrudire cu defunctul Land Rover Defender, între Ineos Grenadier Quartermaster și fosta serie de automobile britanice nu există nicio legătură tehnică. Dincolo de asta, ergonomia interiotului este cât se poate de modernă la Ineos.

Ineos Grenadier Quartermaster beneficiază de sistemul de suspensie cu punți Carraro, arcuri Eibach, amortizoarele Koni, frânele Brembo și un sistem de direcție cu bile recirculante. Grenadier Quartermaster demonstrează abilități off-road de top în clasa sa, cu o gardă la sol de 264 mm, o adâncime vad de apă de 800 mm, unghiuri de atac, de rampă și degajare superioare oricărui alt pick-up de producție de serie.

Grenadier Quartermaster este oferit în variantele de echipare Trialmaster și Fieldmaster. Dezvoltat și construit alături de Grenadier Station Wagon în fabrica din Hambach (Franța), noul pick-up cu cabină dublă oferă aceeași fiabilitate și versatilitate în off-road, demonstrată de modelul Station Wagon.

Ineos Grenadier Quartermaster împărtășește multe dintre elementele de design și componentele sale cu Station Wagon, cea mai mai mare diferență este dată de șasiul separat în scară, cu secțiunea țevii de 3,5 mm grosime, care este mai lung cu 305 mm. Această dimensiune oferă spațiu pentru platforma de transport cu o lungime de 1,564mm și lățime de 1,619mm.

Cu o sarcină utilă de 760 kg, având aceeași capacitate de remorcare de 3,500 kg ca Station Wagon și o gamă variată de accesorii disponibile, Ineos Grenadier Quartermaster poate transporta cu ușurință cinci persoane, dar și încărcături voluminoase. Pentru transportul de zi cu zi al mărfurilor, versatilitatea este asigurată de cele patru inele de prindere (sau opțional, șine utilitare), o priză de putere de 400 W, o bară de sprijin integrată și un haion cu deschidere de 1.280 mm, care poate suporta până la 225 kg atunci când este deschis.

După debutul dedicat media care a avut loc la sediul Automobile Bavaria din Otopeni, Ineos Grenadier Quartermaster a fost integrat în standul Automobile Bavaria de la Salonul Auto București, unde poate fi văzut și examinat îndeaproape. Prețul ar trebui să fie privit de departe, pentru a părea mai mic: 83.000 de euro cu TVA inclusă.

Adaugă un comentariu

Articole similare