Decizie istorică: O înaltă instanță germană a decis că orașele pot interzice diesel-urile vechi

Cea mai inalta instanta administrativa germana, in Leipzig, a decis ca marile orase germane au dreptul de a interzice diesel-urile vechi, decizia putand sa afecteze 12-15 milioane de masini.

Asta este LEGEA CARE VA DUCE LA DISPARIȚIA SAMSARILOR!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

CUM SĂ DEZGHEȚI MAȘINA RAPID! Atenție! Nu folosi apă fierbinte!

SECRETELE CONDUSULUI pe timp de iarnă!

Hotararea poate deschide calea aplicarii unor interdictii in mai multe orase germana, iar masurile impotriva diesel-urilor sunt foarte controversate.

Decizia Curtii Administrative Federale din Leipzig se refera direct la orasele Stuttgart si Düsseldorf care au posibilitatea de a aplica restrictii, insa decizia trimite un semnal puternic la nivel national unde zeci de orase depasesc limitele autorizate la capitolul emisii poluante.

Un grup de protectia mediului a dat in judecata autoritatile din Stuttgart si Duesseldorf pentru nivelul foarte mare de particule poluante din aer, iar instante locale au solicitat ca masinile diesel poluante sa fie interzise in orase cel putin in zilele in care nivelul de poluare este foarte ridicat.

Land-urile germane au facut insa apel impotriva acestor hotarari, iar acum cea mai inalta instanta administrativa federala s-a pronuntat asupra legalitatii hotararilor.

Sursa: hotnews.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare