Această depășire ne amintește diferența dintre a avea voie și a putea (VIDEO)

Un clip care surprinde o depășire la limită produsă pe drumurile patriei vine cu un mesaj emoționant și cu o lecție importantă.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

România se află de ani buni pe primul loc în topul european al deceselor rezultate din accidente rutiere, iar asta nu se va schimba foarte curând. Unul dintre motive este lipsa infrastructurii rutiere, celălalt este educația rutieră și cea civică.

În clipul de mai jos, surprins de un șofer pe drumurile noastre, are loc o depășire cu care de altfel suntem obișnuiți. Prima reacție este, cel mai probabil, „am văzut și mai rău’. Și, ce-i drept, am văzut și mai rău, unele depășiri fiind o încălcare crasă a regulilor de circulație și a celor de bun simț. În cazul acesta, în ciuda a ceea vrea să indice autorul clipului, depășirea este legală.

Însă doar pentru că o depășire este, tehnic, corespunzătoare nu înseamnă că este și posibilă. Prevenția este soluția multor posibile probleme care pot apărea în drumul nostru. Iar educația în acest sens este, probabil, mai importantă pentru siguranța noastră și a celor din jur decât asfalt de autostradă proaspăt turnat.

Adaugă un comentariu