Designul viitoarelor generații Opel va înregistra un nou salt, ilustrat acum de Opel Experimental Concept.

Primele imagini oficiale cu Opel Experimental anunță prezentarea în premieră mondială a conceptului cu același nume în cadrul salonului 2023 IAA Mobility de la Munchen. Dincolo de tratarea spectaculoasă a designului, Opel Experimental aduce în atenția publicului și câteva dintre noutățile tehnice care se vor regăsi la viitoarele generații de automobile Opel.

Studiul aerodinamic avansat prin care atrage atenția Opel Experimental chiar ne face să ne întrebăm dacă elementele vizibile în prezentele randări 3D acoperă, fie și ipotetic, necesitățile funcționale ale unui automobil. Porporțiile caroseriei arată că avem de-a face cu un crossover ultramodern pentru care s-a luat în considerare un sistem de propulsie electric. De fapt, sub caroseria conceptului Opel Experimental se va afla chiar noua platformă BEV a grupului Stellantis.

Cât despre interior, modul de iluminare și dimensionarea spațiului vor fi primele detalii care ar trebui să impresioneze. Cu toate că Opel Experimental rămâne asimilabil segmentului C (clasa compactă), habitaclul său a fost proiectat pentru a oferi condiții de călătorie compatibile cu standardele segmentului D (clasa medie).

La toate acestea se mai adaugă un head-up display dintr-o nouă generație, scaune adaptive și volan escamotabil (justificat de posibilitatea deplasării autonome și adoptarea unui sistem de direcție de tip steer-by-wire). Între scaunele din față se găsește o console orizontală numită Pure Pad cu funcționalitate touch care va putea fi configurată după dorințele personale. Tabloul de bord numit Tech Bridge va constitui un pas evolutiv semnificativ față de ecranele sistemului Pure Panel, cunoscute de la actualele automobile Opel.

La Opel Experimental se mai face observată evoluția stilistică a părții frontale pe fondul păstrării temei clasice Opel Vizor. Această nouă abordare stilistică a fost numită 4D Opel Vizor. Blitz-ul de pe sigla Opel va fi iluminat, completând în manieră inspirată o altă idee stilistică de avangardă: renunțarea la orice fel de detalii cromate și adoptarea unor elemente decorative fine cu iluminare LED.

„Noul concept Opel Experimental ilustrează o interpretare mai degrabă extremă a filozofiei noastre de design numită Bold and Pure și dă o formă concretă viziunii noastre despre viitor. Multe dintre elementele designului său și gândirea din spatele acestora vor fi preluate pentru viitoarele vehicule de serie ale gamei Opel. Designul lui Opel Experimental pune în evidență o aerodinamică optimizată și o siluetă uimitoare, în timp ce interiorul oferă o experiență de utilizare captivantă și emoționantă', a declarat Mark Adams, vicepreședinte al diviziei de design.

Adaugă un comentariu